19 desember 2014

Dag 19 – Jack Frost



Dagens film er den amerikanske filmen Jack Frost fra 1998. Filmen er regissert av Troy Miller og har Mark Addy, Joseph Cross, Kelly Preston og Michael Keaton i hovedrollene.



Synopsis: Musikeren Jack Frost får en ny sjanse til å bevise at han kan være den pappaen sønnen Charlie alltid savnet før Jack døde i en bilulykke. Snømannen Jack viser seg å være den perfekte venn. Sammen kjører de kjelke, har snøballkrig og trener hockey. Men hvordan skal Charlie fortelle vennene sine at pappaen hans har kommet tilbake til jorden, som en snømann... 

Trailer:

Denne filmen må ikke forveksles med den andre Jack Frost filmen, som kom ut året før i 1997. Denne kommer vi garantert tilbake til neste år, det kan jeg love.



Jack Frost ble laget av Jim Henson's Creature Shop, som er selskapet bak både Muppet's og Sesame Street. Men i og med at det originalt var en annen Batman, nemlig George Clooney som skulle spille Jack Frost så måtte de begynne hele prosessen med å lage selve Jack Frost helt på nytt igjen, noe som førte med seg stort utgifter.



Historien er hverken original eller særlig spennende, men den fungerer allikevel bra på en eller annen måte. Filmen er helt klart rettet mot barn, og disse vil nok helt klart syntes historien er god, selv om den har visse ganske merkelige øyeblikk og en god del plothull.



Selve "snømann-kostymet" kan kanskje virke litt billig og enkelt laget etter dagens standard, men etter 1998-barnefilm standard er det helt ok.



Skuespillet er også mye bedre en det jeg hadde forventet fra denne type film. Michael Keaton ser ut til å virkelig kose seg når hans pilte inn denne filmen, og det kommer godt frem i løpet av de 101 minuttene filmen varer.



En artig funfact med filmen er at tre av Frank Zappa sine fire sønner er med i filmen. Disse er Dweezil Zappa, Ahmet Zappa, og Moon Unit Zappa.



Filmen ble en stor fiasko når den kom i og med at den kun spilte inn 34 millioner dollar utifra et budsjett på 85 millioner. Men siden har den blitt en kjent og kjær familie-julefilm for veldig mange.



Men jeg ble faktisk positivt overasket over filmen, og hadde trodd en skulle være mye dårligere enn den viste seg å være. En film verdt å sjekke ut nå i førjulstiden.



Terningkast: 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar