23 desember 2014

Dag 23 – A Cadaver Christmas



Dagens film er den amerikanske filmen A Cadaver Christmas fra 2011. Filmen er regissert av Joe Zerull og har Andrew Ryan Harvey, Yosh Hayashi, Harlon Smith-Dorsey og Daniel Raridin-Hale i hovedrollene.



Synopsis: På grunn av bisarre omstendingheter må vaktmesteren, drukenbolten, bartenderen, politimannen og sikkerhetsvakten jobbe sammen for å rydde opp i professorens eksperimenter. Onde krefter er løs på laboratoriet denne julen og gjenfen må kjempe mot de vandrende døde for å redde jorde fra undergangen. 

Trailer:

Nest siste film ut er den amerikanske skrekk-komedien A Cadaver Christmas. Filmen er laget av Joe Zerull som i tillegg til å være regissør også editerte, skrev manus, var kamera operatør og fotograf på filmen. 


Filmen har vunnet en liten haug med Independent film priser blant annet beste skrekkfilm på Atlanta Film Festival og Fright Night Festival i 2012. Men alt i alt er det en relativt ukjent liten juleskrekkfilm som kun har litt over 300 votes på IMDB, noe som er relativt lite. 


Å blande julefilm med den igjen dagsaktuelle zombie-sjangeren har tydeligvis blitt populært de siste årene i og med at vi har filmer som som Suburban Zombie Christmas fra 2008, Silent Night Zombie Night fra 2009, samt Christmas With The Dead og Zombies At Christmas fra 2012. Så man har faktisk laget en ny undersjanger av julefilmer, noe som må sies å være litt tøft.


Skuespillet i filmen var jeg i utgangspunktet ganske skeptisk til, siden veldig få av skuespillerne har mye erfaring fra tidligere filmer, men skuespillet var faktisk ikke så gæærnt og spesielt Daniel Rairdin-Hale imponerte meg. 


Jeg har ikke klart å finne noe info om filmens budsjett, men jeg tror ikke at de hadde det helt store budsjettet. Men allikevel syntes jeg de har fått til overraskende mye bra her. For de som liker blod og gørr i filmer, så vil de ikke bli skuffet her siden det tidvis flommer over av det. Men det er først og fremst gjort på en såpass humoristisk og «over-the-top» måte, slik at man ikke sitter igjen med noen dårlig følelse på grunn av det. 


I og med at dette som sagt er ganske lavbudsjett så er ikke sminkeffektene på zombiene helt det store, men jeg har da sett enda verre sminke i gnake store produksjoner, så det er ikke noe sort problem.


En underholdende zombiefilm som helt garantert ikke er alles kopp med te, men jeg syntes den var underholdende og kommer helt klart til å sjekke ut denne fra jul til jul. 


Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar