13 desember 2014

Dag 13 – O Hellige Jul



Dagens film er den norske filmen O Hellige Jul fra 2013. Filmen er regissert av Per-Ingvar Tomren og har Per-Ingvar Tomren, Magne Steinsvoll, Tormod Lien og Eline Aasheim i hovedrollene.



Synopsis: Magne, Per-Ingvar og Eline; en vennegjeng litt utenfor det vanlige. La oss ta litt hardt i og kalle dem samfunnets avkast, eller særinger. For her er alt fra gotiske tendenser til uskyldigheten selv i rullestol. De har hverandre og krydrer dagen med beksvart humor og sprø påfunn. Vi treffer dem i juletiden, en tid de møter med «laid-back» holdning. Gløgg skal drikkes, mye gløgg, sterk gløgg
 
Trailer:

Da er tiden inne for en ny norsk julefilm og denne gangen noe så sjelden som en juleslasher. 


O Hellige Jul (eller Christmas Cruelty som er den internsjonale tittelen) er lagte på et budsjett på 1,1 millioner kroner, noe som må sies å være bra for noe såpass sært som en norsk juleskrekkfilm.


Undertegnede var deltager på podcastgjengen «Attack Of The Killer Cast» (http://www.attackofthekillerkast.com) sitt «Trashploitation treff» her i Sarpsborg i slutten av November hvor det ble spist pizza og ivrig diskutert film. 


Her deltok også tre av de involverte i O' Hellige Jul opp, da i form av regissør Per-Ingvar Tomren, fotograf Raymond Volle og produsent Kim Haldorsen. De var også såpass hyggelige at de signerte og solgte filmen der, så jeg er nå den stolte eier av en stk signert DVD.



Filmen er overraskende velprodusert til å være en norsk «amatørfilm» og jeg må si jeg ble imponert over både kamerabruk og lokasjoner. Skuespillerprestasjonene er også godt over det jeg hadde forventet når jeg satt filmen inn i spilleren, så det var artig å se.



I tilegg så er spesialeffektene som de har fått til utrolig imponerende, og det er rett å slett utrolig at de er laget av en gjeng glade norske amatører.



Historien som fortelles er vel hverken nyskapende, eller revolusjonerende, men den fungerer helt fint som underholdning på en snøfylt dag. Filmen begynner lit sakte, men den siste halvdelen tar ting seg betydelig opp og her er det filmen virkelig imponerer.



DVDen inneholder også et ganske interessant kommentarspor som er verdt å sjekke ut for å få litt tileggs info om filmen.



Om det skal trekkes for noe så må det nok være for lydbildet, som tidvis (iallfall for mine ører) er litt for lavt.



Mn alt i alt må jeg si at jeg ble meget positivt overasket over både innholdet og kvaliteten på filmen og filmen er vel verdt å se for alle som ønsker litt ganske alternativ juleunderholdning.



Filmen er forhåpentligvis i salg i en butikk i din nærhet, eller så kan den også bestille gjennom gjengens facebookside

Filmen vil også bli vist på årets Oslo Fright Fest fra 16. Januar, så for de som vil se den på det store lerretet er det anbefalt å dukke opp der (http://oslofrightfest.no/2015)

Terningkast:



2 kommentarer:

  1. http://www.tigernet.no/item/140692--christmas-cruelty--the-christmas-santa-is-going-postal--dvd

    Eventuelt kan den i skrivende stund bestilles gjennom TIGERnet......men også hos B is For Best sin side for de i Ameriken

    SvarSlett
  2. Alltid kjekt med tileggsinfo fra folk som er involvert. Takk for info.

    SvarSlett