onsdag 3. desember 2014

Dag 03 – An Affair To Remember


Dagens film er den amerikanske filmen An Affair To Remember fra 1957. Filmen er regissert av Leo McCarey og har Neva Patterson, Richard Denning, Deborah Kerr og Gary Grant i hovedrollene.Synopsis: Cary Grant og Deborah Kerr møtes på en cruisebåt og faller for hverandre. Men begge har et forhold til en annen, og de blir enige om å møtes seks måneder senere øverst i Empire State Building hvis følelsene fortsatt er de samme.

Trailer:

Denne filmen er en remake av Love Affair fra 1939 med Irene Dunne og Charles boyer i hovedrollene. Historien er den samme, men navnet på filmen ble byttet over til An Affair To Remember. 


Deborah Kerr og Cary Grant spiller glimrende i denne filmen og begge viser her at de var noen av de beste skuespillerne på 40 og 50-tallet. Originalt var det planlagt at Ingrid Bergman skulle hatt rollen som Deborah Kerr her har, men hun ble droppet. Doris Day var også høyt opp på listene over skuespillerinner som var ønsket i hovedrollen.Mye av dialogen ble improvisert av Kerr og Grant i denne filmen og mye av dette kom også med i den ferdige utgaven av filmen.Når sant skal sies var ikke, og er ikke filmen egentlig en julefilm. Men den inneholder både snø, vinter og julesanger så da kvalifiserer det som julefilm i mine øyne.


Filmen blir referert i Nora Ephron's Sleepless In Seattle med Tom Hanks og Meg Ryan i hovedrollene. Dette førte til fornyet interrese i An Affair To Remeber og filmen solgte 2 millioner VHS-eksempler i 1993.Filmen ble kåret til tidenes femte beste romantiske film av The American Film Institue i sin tid.
Denne filmen ble forøvirg også nominert til fire Oscars. For Beste kinematography, beste kostyme, beste originalsang og beste score. Men den vant ingen av disse.Litt julestemning, litt humor, litt romantikk og litt tristhet gjør dette til en glimrende liten film. Absolutt verdt å se for alle som liker klassiske filmer, og filmen trenger ikke nødvendigvis å ses i julehøytiden heller.Terningkast:Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar