09 desember 2014

Dag 09 – Svart Snø


Dagens film er den norske filmen Svart Snø fra 2014. Filmen er regissert av Kenny Wang og har Kenny Wang, Andreas Viking Bjørkhaug, Linn Cathrine Skogen Sonflå og Vemund Flatla i hovedrollene.

 

Synopsis: Alle mennesker har svakheter og mørke sider og i Svart snø er det intet unntak. Feige, puslete byfolk som ikke aner hvordan de håndterer verken våpen eller biler på snøføre møter en gjeng med inngrodde, smålige, hatske og fordomsfulle karer fra bygda. Midt i det hele strever Steinar med å finne ut av hvilken side han hører mest hjemme. Er han en sofistikert forretningsmann eller en jordnær bygdas forkjemper? Eller er det umulig å finne positive sider ved noen av dem? Bli med Steinar ut i natta og finn svaret i årets desidert drøyeste julefilm.

Trailer:

Da er det tid for årets andre norske film, nemlig julefilmen Svart Snø. Jeg fikk filmene tilsendt i posten signert av regissør Kenny Wang for en stund tilbake og har sett frem til å sjekke ut denne filmen. 


En liten artighet er at det fulgte med en refleks med blu-ray utgaven med påtrykt Svart Snø logo. Ekstrapoeng for kreativitet. 


Filmen er laget på et budsjett rundt 70 000 kroner og må vel regnes som en norsk undergrunnsfilm. Men selve innpakningen og brevkvaliteten på Blu-rayen syntes jeg var meget overbevissende. Filmen er en herlig blanding av action, thriller og svart komedie og fungerer overraskende godt.

 

Skuespillet er slettes ikke verst, med tanke på at ingen av de involverte (så vidt jeg vet) har skuespill som sitt yrke, iallfall ikke hoved-yrke.  Historien kan være litt vankelig å få tak på i og med at den går litt frem og tilbake i tid, men det er ikke verre enn at man fint forstår historien om man følger med litt.


Stikk i strid med alle tradisjonelle julefilmer får man her servert både store mengder vold, blod, og banning over en lav sko, med andre ord en film å se for å bryte opp litt i det tradisjonelle «koselige» julemønsteret. 


Vanligvis pleier å jeg å være skeptisk til denne type julefilmer, men det er først og fremst når filmen i utgangspunktet prøver å være en koselig og «normal» julefilm, men slenger inn ting som død, krangling osv. Men denne filmen tar helt og holdent utgangspunkt i at den er en annerledes julefilm og da har jeg ingen problemer med å takle akkurat det. 


En uvanlig liten julefilm som er verdt å sjekke ut for alle de som ønsker litt variasjon i juletradisjonene.  Filmen kan kjøpes på både DVD, Blu-ray og VOD direkte fra filmens webside: http://www.svartsnø.no 

Filmen vil ogås bli vist på årets Oslo Fright Fest fra 16. Januar, så for de som vil se den på det store lerretet er det anbefalt å dukke opp der (http://oslofrightfest.no/2015)

Terningkast:



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar