mandag 22. desember 2014

Dag 22 – Santa Claus Conquers the Martians


Dagens film er den amerikanske filmen Santa Claus Conquers the Martians fra 1964 . Filmen er regissert av Nicholas Webster og har Bill McCutcheon, Vincent Black, Leonard Hicks og John Call i hovedrollene.Synopsis: Barna på planeten Mars er blitt besatt av å se på TV-programmer om julenissen. Marsboerne bestemmer seg derfor å reise til Jorden for å kidnappe julenissen slik at også deres barn kan få gaver til jul. På jorden fanger de to barn som må hjelpe til med å finne julenissens oppholdssted på Nordpolen. Både julenissen og de to barna blir bortført til planeten Mars. Etter en lang reise gjennom det ytre rom, må julenissen med god hjelp av de to jordboerne forsøke å vinne over marsboerne ved å bringe glede og julestemning med til planeten deres. 

Trailer:

Da er det tid for en donasjon til JuleFilmFestivalen. Min gode venn Kurt Morgan har nemlig donert denne filmen til festivalen og da er det på sin plass å få sjekket ut den nå 3 dager før jul.Filmen innehar for øyeblikket en 86te plass på Bunn 100-listen over tidenes dårligste filmer på InternetMovieDataBase. Man ville da kanskje tro at dette er den dårligste julefilmen på denne bunn-listen, men det ligger faktisk hele tre julefilmer «høyere» opp på bunn-listen.Den meksikanske filmen «Santa Claus» fra 1959 som ligger på plass 77, Santa with Muscles med Hulk Hogan i hovedrollen fra 1996 og plass nummer 1 på listen (med andre ord det som for øyeblikket er tidenes dårligste film) Saving Christmas med Kirk Cameron fra 2014. Ingen av disse tre filmene har jeg sett ,så da er det håp for å få gjennomført JuleFilmFestivalen også i 2015.


Santa Claus Conquers the Martians er en virkelig lavbudsjettsfilm med et budsjett på kun 200 00 dollar. Mesteparten av filmen ble faktisk filmet i en forlatt flyhangar op Long Island I New York.
Filmen er nå også public domain, noe som gjør at den er enkel å få tak i, men på den negative siden er det veldig mange kopier ute på markedet med elendig bildekvalitet.Filmen fikk en stor oppsving på starten av 1990-tallet da Mystery Science Theater 3000 gjengen tok for seg filmen. Denne kan forresten sees på Youtube her: https://www.youtube.com/watch?v=ut-hn7sFieE og er vel verdt åsjekke ut, for denne «utgaven» er mye mye bedre enn å kun se selve filmen.Når sant skal sies er denne filmen en dårlig film på absolutt alle måter. En utrolig tåpelig historie, dårlig skuespill og elendige rekvisiter. MEN i likhet med andre elendige filmer som Troll 2, Howard The Duck, Manos: The Hands Of Fate, og Plan 9 From Outer Space, så er den innenfor sjangeren «So Bad It's Good» sjangeren.Filmen er på tross av all elendigheten virkelig underholdende og jeg satt og lo godt flere ganger. Så klart ikke på steder det filmmakerne ønsket at man skal le, men alikevel. Til og med den super cheezy temasangen er knallunderholdende.Så her er det bare å dra frem julegløggen og eggedosisen å sete seg end å bli underholdt.Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar