12 desember 2014

Dag 12 – It Happened On 5th Avenue


Dagens film er den amerikanske filmen It Happened On 5th Avenue fra 1947. Filmen er regissert av Roy Del Ruth og har Charles Ruggles, Ann Harding, Don DeForce og Gale Storm i hovedrollene.



Synopsis: Historien om originalen Aloysus McKeefer som bor som squatter i millionæren Michael O'Connors hus og blir det redskap som fører familien O'Connor sammen igjen og gjør dem lykkelig.

Trailer:

It Happened On Fifth Avenue har av mange websider rundt omkring nettet blitt dratt frem som en av de store juleklaissikerene. Men overraskende nok så er det kun litt over 1200 personer som har gitt den en «rating» på IMDB, så den er tydeligvis ikke så godt kjent som jeg trodde den kom til å være. 


Dette var den første filmen som Allied Artists Pictures sto bak. Historien ble først kjøpt av Liberty Films i 1945 og det var da planlagt at Frank Capra skulle regissere filmen. Men han valgte stedet å regissere en annen stor julefilm klassikere nemlig den beste av de alle, It's A Wonderful Life. 


Filmen ble også Oscar nominert i kategorien for beste historie, men den tapte denne til en annen glimrende julefilm fra samme år, Miracle On 34th Street. 


Skuespillet i filmen er meget solid og både Gale Storm, Victor Moore og Don DeFore spiller glimrende i denne filmen. Filmen har ikke de store «stjernenavnene» fra 40-tallet med i filmen, men de spiller meget godt alle sammen og jeg er overasket over at ingen av de fikk større stjernestatus i årene som fulgte. 


Filmen er ganske lang med en spilletid på hele 116 minutter, men jeg følte at tiden fløy forbi når jeg så filmen, så ikke bli avskrekket av akkurat det. 


 
Sangene som er med i filmen er heller ikke velkjente sanger, men de er både underholdende og koselige, og passer godt inn i filmen.


Filmen er ikke en hundre prosent julefilm, men den har mer en nok juleelementer i siste akt til at den iallfall for min del kommer til å bli en julefilm som jeg kommer til å se hvert år fremover. 


En meget god film som virkelig fortjener mer omtale og ikke minst hyllest, for dette var virkelig flotte saker. En film vel verdt å bruke en før-juls ettermiddag på. 


Terningkast:



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar