torsdag 4. desember 2014

Dag 04 – Reindeer GamesDagens film er den amerikanske filmen Reindeer Games fra 2000. Filmen er regissert av John Frankenheimer og har Gary Sinise, Ben Affleck, Isaac Hayes og Carlize Theron i hovedrollene.Synopsis: Rudy Duncan skal løslates, og drømmer om å begynne ett nytt og lovlydig liv. Men da han endelig er ute, greier han ikke å stå for fristelsen til å utgi seg for å være cellekameraten, Nick, som ble offer for en hevneaksjon. Grunnen er Nicks vakre brevvennine, Ashley, som Rudy - under navnet Nick - innleder et hett kjærlighetsforhold med. Men da broren til Ashley, Gabriel, dukker opp med 
planer om å plyndre kasinoet der Nick engang jobbet, blir Rudy fanget. I et farlig dobbeltspill. 

Trailer:

Originalt var det planlagt at Vin Diesel skulle spillehovedrollen som Rudy Duncan i denne filmen. Men han hadde veldig mange krav til hvordan karakteren skulle oppføre seg, noe som John Frankenheimer mislikte og han fikk dermed sparken før inspillingen begynte. 


Dette er nok en film som strengt talt ikke er en julefilm. Men filmen heter tross alt Reindeer Games, og man har både snø, nissedrakter og julesanger. Dermed kategoriserer ialefall jeg det som en julefilm.


Jeg er ikke så overveldende imponert over Ben Affleck som skuespiller. Jeg syntes faktisk han har gjort en bedre jobb som regissør og denne filmen er inget unntak for her spiller han ikke spesielt godt. Gary Senise og Charlize Theron derimot syntes jeg hgjør en helt ok jobb her, selv om det er langt i fra deres beste roller. Det faktum at Danny Trejo og Dennis Farina titter innom skader heller ikke filmen. 


 
Charlize Theron som spiller i rollen som Ashley i filmen uttalte forøvrig i et intervju i 2007 av denne filmen var den filmen hun mislikte mest av alle filmene hun hadde spilt i. Den eneste grunnen til at hun i det hele tatt ble med i filmen var at John Frankenheimer som hun hadde stor respekt for var regissør.Filmen er ikke elendig, men den mangler liksom både en god historie og spenningen som andre action klassikere som Die Hard, Leathal Weapons og First Blood har. Man bryr seg liksom hverken om karakterene eller hva som skjer dem for å si det slik.Filmen ble vist til et testpublikum i November 1999 og piublikumet var ikke veldig overbevist over det de så. Dermed bestemte Dimension films seg for å flytte rundt på en del scener, samt spille inn et par scener på nytt. På grunn av dette ble release av filmen flyttet fra Desember 1999 til Februar 2000.Filmen kostet 42 millioner dollar å lage, men spilte inn skuffende 32 millioner dollar på kinovisningene. Filmen floppet med andre ord og dette førte også til at dette ble Frankenheimers siste kinoviste film før han døde i 2002.Så alt i alt var dette en ganske laber actionfilm, som hverken var veldig spennede eller interresant. Ikke engang en topløs Charlize Theron klarer å redde denne filmen fra en middels karakter. Ingen film verdt å jakte ned for å se i julen, men har du den liggende på en snøfylt dag er den verdt en tit.

Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar