01 desember 2010

1. Desember: Deck The Halls



Første film ut i årets JuleFilmFestival er Deck The Halls fra 2006. Filmen er regissert av John Whitesell med Matthew Broderick, Kristin Davis og Danny De Vito.



Kort sammendrag:
Matthew Broderick och Danny DeVito vender opp ned på julen i en av de mest underholdende høytidskomendiene som noensinne har blitt laget. Steve er fast bestemt på å frata sin nabo Buddy hans uformelle tittel som "julens konge". Buddy dekker hver milimeter av sitt hus med så mye julebelysning som overhodet mulig. Når deres fruer og barn blir venner eskalerer det hele til at de to mennene blir bitre rivaler.



Deck The Halls er i grunn en helt grei julefilm, men dessverre ikke så mye mer en det heller. Skuespillerene gjør en grei jobb med det materiellet som de har fått utlevert, men jeg føler at det skorter litt på selve historien her. Når hele hovedpoenget med filmen er at Buddy finner ut at drømmen hans i livet er at julelysene hans skal sees fra verdensrommet, føler jeg det blir en litt tam historie.



Selv om dette helt klart er en julefilm, får jeg liksom ikke så mye julestemning av å se denne filmen, av en eller annen grunn. Den mangler julesteminga som man finner i de skikkelig gode julefilmene.



Noen småmorsomme episoder er det innemellom, men på langt nær mange til å gjøre dette til en juleklassiker.



"Hovedmoroa" med å se denne filmer er i grunn først å fremst å se det fantastiske julelysshowet som de har fått til i filmen. For å se et skikkelig godt laget "ordentlig" lysshow kan dere jo klikke her.



Terningkast:



Morgendagens julefilm vil bli en julefilm fra året jeg ble født :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar