13 desember 2010

13. Desember: Silent Night, Bloody Night


Dagens film er Silent Night, Bloody Night fra 1974. Filmen er regissert av Theodore Gershuny og har Patrick O'Neal, James Patterson, Mary Woronov og Philip Bruns i hovedrolllene.



Kort sammendrag:
På julaften 1952 kommer den eksentriske godseieren Wilford Butler løpende ut av hovedinngangen fra sin herregård i fyr og flamme. Han dør av skadene og politiet konkluderer med at det var en ulykke. Innbyggerne i det lille tettstedet har i lengre tid ønsket å kjøpe huset av den nåværende eieren, Jeffrey Butler (barnebarnet til Wilford), for å kunne rive det ned en gang for alle. Eieren har lenge imidlertid nektet å selge, men nå, rundt 20 år etter at noen sist satte sin fot i huset, tilbyr å selge det for $50 000. Butler sender sin advokat, John Carter (Patrick O’Neal), for å avklare formalitetene. Advokaten bestemmer seg for å tilbringe natta i det gamle huset i påvente av av at kommunens representantene skal bestemme seg. Men husets historie er langt fra over, og i løpet av natta blir både advokaten og hans kjæreste drept av en mentalpasient på rømmen.



Silent Night, Bloody Night er faktisk tidenes første "juleskrekkfilm". Filmen ble utgitt kun en kort stund før Black Christmas som var film nummer 2 ut. Filmen ble spilt inn i 1972, men ikke utgitt før i 1974.

Nok en gang en film fra denne "100-DVD" boksen min (som jeg blir mer og mer skuffet over). Kvaliteten på denne filmen var hakket over den forrige jeg så, men det er fortsatt dårlig VHS-kvalitet på filmen, og dette ødelegger så klart mye for filmen. Filmen ble faktisk aldri "ordentlig" utgitt på DVD i og med at den av en eller annen grunn jeg ikke har klart å fiske frem ble "public domain" like etter kinopremiere.



På tross av at dette er kalt den første juleskrekkfilmen, så er det ikke på noe vis lagt fokus på dette. Det er mer en skrekkfilm som tilfeldigvis foregår i slutten av desember for å si det slik.



Filmen er en god blanding av en slasher og en krim, og historien er overaskende god. I og med at denne filmen kom midt i den store Exploitation-tiden så regnet jeg med at det kom til å bli lagt MYE fokus på selve drapene i filmen, men jaggu hadde de ikke lagt hovedfokuset på historien. Godt å se.



Skuespillet holder også et høyt nivå og da spesielt Patrick O'Neal og Philip Bruns som virkelig gjør noen gode rolletolkninger her.

Men desverre føler jeg at filmen blir alt for mørk. Omtrent alt skjer på kveldstid og det er tidvis vanskelig å i det hele tatt se hva som skjer i flere av scenene. Selv om jeg likte godt at filmen var handlingsdrevet, så skal det sies at handlingen til tider blir litt langdrøy. Ting tar liksom litt for lang tid (noe som i og for seg er rart i og med at filmen varer i kun 20 minutter).



Ingen storfilm, men verdt en titt i og med at det er den første filmen av sitt slag.

Terningkast:

I morgen vil vi få årets første tegnefilm her på bloggen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar