16 desember 2010

16. Desember: Eight Cray Nights


Dagens film er Adam Sandler's Eight Crazy Nights fra 2002. Filmen er regissert av Seth Keasley og har Rob Schneider, Jackie Sandler, Jon Lovitz og Adam Sandler i hovedrollene.



Kort handling sammendrag:
Når den ekstremt grinete småbyfyren Davey Stone står foran nok en ferie i hjembyen New England, gjør han det han alltid gjør - han tabber seg ut stort - og havner i buret. Daveys gamle baskettrener Whitney får den lye ideen at Davey kan sone gjennom samfunnstjeneste, og betaler kauksjonen hans. Men Davey gjør soningen til et daglig mareritt for Whitney og resten av byen! Etter noen overaskelser - deriblant den mystiske årsaken til Davey dårlige innstilling, og barndomskjæresten som dukker opp - har Davey muligens en grunn eller to til og forandre seg.



Adam Sandler er en morsom kar. Han har spilt i mange virkelig gode komedier som Happy Gilmore, Big Daddy, Little Nicky og The Waterboy for å nevne noen. Her har han altså laget en tegnefilm.



Sandler skal ha kredit for å lage en julefilm som i tillegg til julen tar for seg Hanukkah, som er en 8 dagers jødisk "lysfestival" hvor man minnes jødenes seier mot grekernes forsøk på å okkupere landet. Dette er noe som iallefall ikke jeg har sett i så mange "filmer" før.



Det er mulig jeg begynner å bli litt for gammel, men jeg følte at noe av humoren i denne filmen ble litt for barnslig for min del. Litt for mye ekskrementer og oppkast for min del for å si det sånn, men heldigvis var det ikke SÅ mye av dette i denne filmen. Historien i seg selv er underholdene og "ny", men historien blir på mange måter til "kort" og jeg føler at filmen kunne ha blitt enda bedre.



Sandler er faktisk ikke så aller verst til å synge og han har faktisk også gitt ut hele 5 album. Men her følte jeg (som vanlig) at det ble litt for mange og lange sanger her. Sangene var ikke minneverdige og budskapet som de skulle frembringe kunne man fått frem like godt og underholdene i form av vanlig dialog.



Men filmen er overraskende godt animert og holder et høyt nivå. De fleste av animatørene som laget denne filmen jobbet også på den glimrende animasjonsfilmen "The Iron Giant" som har vunnet flere priser, ås det er ikke rart at det ser såpass bra ut.



Filmen er nok først og fremst myntet på Sandler-fansen, og det er nok de som får mest ut av filmen, men den er fullt sebar også for de som ikke er så overbegeistret for Sandler.



Terningkast:

Morgendagens vil bli en skikkelig klassiker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar