03 desember 2010

3. Desember: Bell, Book And Candle



Dagens film er Bell, Book and Candle fra 1958. Filmen er regissert av Richard Quine og har Jack Lemmon, Elsa Lanchester, Kim Novak, Ernie Kovacs og James Stewart i hovedrollene.



Kort sammendrag:
Møt Gillian Halroyd (Kim Novak), Greenwich Villages mest forførende heks. Hun er en mektig og glamorøs, men Gillian kjeder seg litt fordi hun vet at hekser ikke kan bli forelsket. Men de kan saktens ha det morsomt ... spesielt hvis elskeren deres tilhører en annen kvinne! Så da Gillian oppdager at den flotte nye naboen Shep Anderson (James Stuart) er kjæreste med en gammel fiende fra gymnaset, forhekser hun øyeblikkelig den forvirrede forleggeren. Men mens hennes lille elskovsbesvergelse bestemt har tent en glød i Sheps hjerte, så har den også smeltet hennes eget litt, hvilket fører til kjærlighets-komplikasjoner ikke engang Pyewacket, Gillians katt, kunne ha forutsett.



Vel, denne filmen kjøpte jeg vel for snart et halv år siden, men etter å ha sett 5 minutter av den bestemte jeg meg da for å spare den til julen. Men på tross av at filmen foregår under julehøytiden og det er snø på bekken er det vel strengt talt ikke en julefilm. Filmen er mer en kjærlighetshistorie med hekser og foretningsmenn for å si det sånn :-)



Filmen er meget underholdende og historien er god. Men det som virkelig gjør dette til en toppfilm er skuespillet til Stewart, Novak og Lemmon. Alle 3 store skuespillere i sin tid og alle gjør meget gode rolletolkninger i denne filmen.



I tilegg får man mange utrolig pene oversikt bilder over byen og mange (overaskende) fargerike scener i løpet av filmen.



En underholdende film som er å anbefale for alle som liker litt eldre klassikere.



Terningkast:



Morgendags film er en julefilm fra samme tid som Hjemme Alene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar