22 desember 2010

22.Desember: The Bishop's Wife



Dagens film er The Bishop's Wife fra 1947. Filmen er regissert av Henry Koster og har Loretta Young, David Niven, Monty Woolley og Cary Grant i hovedrollene.



Kort handlings-sammendrag:
The Bishop's Wife is a charming Hollywood classic. It's Christmas, but the Yuletide spirit has yet to warm Bishop Henry Brougham's (David Niven) home. Struggling to raise funds for a new cathedral, the preoccupied young clergyman has neglected his loving wife Julia (Loretta Young), and now only divine intervention can save their marriage. But the powerful and handsome angel sent from above (Cary Grant) has a mind of his own... and teaching mortal Henry an immortal lesson in romance isn't all he's got planned.



I år hadde jeg faktisk litt vanskeligheter med å skaffe til veie 24 julefilm, men jeg klarte det til slutt. The Bishop's Wife var en av de siste filmene jeg gikk til innkjøp av etter å ha fått den annbefalt på et filmforum. Når sant skal sies var jeg litt skeptisk til denne filmen. En film med tittelen "The Bishop's Wife" hørtes når sant skal sies ikke spesielt juleartig eller interessant ut.



Vel, så feil kan man ta. The Bishop's Wife er en meget god julefilm med en glimrenede historie og meget gode skuespillere. I hovedrollene finner vi store navn som David Niven, Loretta Young og Cary Grant. Både Niven og Crant er skuespillere jeg setter meget høyt på listen over gode skuespillere og deres prestasjoner i denne filmen er inget unntak.



I tilegg har vi Lorettea Young og Elsa Lancaster som også spiller meget godt i denne filmen. Els Lancaster spilet i sin tid Frankensteins brud på en glimrende måte og i tilegg hadde hun en av hovedrollene i første film ut i årets filmfestival, nemlig Bell, Book and Candle.



Filmen ennehar også et par meget imponerene spesialeffekter med brev som flyr rundt inne i et rom, en skrivemaskin som skriver av seg selv og et juletre som pynter seg selv. Sannsynligvis meget avanserte effekter å få til i 1947.



Filmen hadde sine problemer underveis. Den første regissøren William A. Seiter ble sparket etter at produsent Samuel Goldwyn ikke likte jobben regissøren hadde gjort. Da var det allerede blitt brukt 1 million dollar av budsjettet. Henry Koster ble så hentet inn som regissør og de startet hele innspillingprosessen fra scratch igjen. Den største endringen som ble gjort var at Niven og Grant byttet roller. Niven ble da Biskopen, mens Grant fikk rollen som engel. I tilegg mistet Teresa Wright som spilte biskopens kone i Seiter sin utgave rollen og Young fikk rollen istedet.



Om jeg skal kritisere filmen for noe må det være at den har to sekvenser som blir litt for lange. En is-dans scene og en harpe-spill scene som varer noen minutter for lenge, men på ingen måte noe som ødelegger filmen.



Alt i alt en MEGET overaskende film som jeg er glad for at jeg gikk til innkjøp av.

Terningkast:

Morgendagens film vil bli en julefilm fra 70-tallet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar