02 desember 2010

2. Desember: Santa Claus The Movie


Dagens film er Santa Claus The Movie fra 1985. Filmen er regissert av Jeannot Szwarc og har John Lithgow, David Huddleston og Dudley Moore i hovedrollene.



Kort sammendrag:
Dette er historien om hvordan julenissen – Santa Claus – for lenge siden kom til Nordpolen, ble udødelig og begynte å dele ut leker til alle verdens barn hver jul. Handlingen flytter seg så til vår egen tid, der det har oppstått et problem med Patch, som er alv og nissens medhjelper. Han har begynt å jobbe for en ond leketøysprodusent som ønsker å fjerne julenissen og ta kontroll over verdensmarkedet. Men barn er smarte, og snart er det en liten jente som skjønner hva som skjer. Vi møter også en gutt som egentlig ikke tror på julenissen. Santa Claus har med andre ord mye å rydde opp i. Klarer han å redde julen for de kommende generasjoner?



Denne filmen må IKKE forveksles med The Santa Claus me dTim Allen i hovedrollen, i og med at disse to filmene er meget forskjellige.



Her får man vite opphavet til Julenissen (noe som både er en morsom og ny inngangsvinkel). Historien i filmen er meget god og og spesielt åpningscenen i filmen er underholdende.



Både Moore, Lithgow og Huddlestone gjør noen glimrende rolletolkninger i denne filmen. Huddlestone ikke bare likner på julenissen, han oppfører seg også på mange måter slik jeg iallefall føler at en julenisse skal.



Filmen forsøker ikke å være morsom, slik som mange av de nyere julefilmene, med innslag av slapstick og "voksen humor", nei her er det mer et forsøk på å lage noe koselig og gjenkjennelig.



Om man skal kritisere filmern for noe må det være at den tidvis blir litt langsom. Det blir mange gjenntagende scener av alver som lager leker og nisser som flyr i sleden. Hadde man kuttet ut noen av disse scenene så hadde man fått en bedre flyt i filmen.



Men generelt sett en overraskende god julefilm som jeg vil anbefale å se.



Terningkast:

Morgendagens film er en litt mer alternativ julefilm fra det herrens år 1958.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar