tirsdag 6. desember 2011

Dag 6 – The Great RupertDagens film er den amerikanske filmen The Great Rupert fra 1950. Filmen er regissert av Irving Pichel og har Terry Moore, Tom Drake, Frank Orth og Jimmy Durante i hovedrollene.


Synopsis:

En hjertevarmende komedie om en New York-familie som flytter inn i en leilighet like før jul og oppdager at ekornet Rupert bor på loftet. Akkurat når det ser ut il at julehelgen vil passere uten så mye som et juletre, opptrer Rupert som familiens reddende engel som ikke bare fikser julen, men også endrer livene deres for alltid.

Trailer:


The Great Rupert er best kjent her i Norge under navnet «A Christmas Wish». Det var først i 2003 når den fargelagte utgaven ble sluppet på DVD de begynte å brukte tittelen «A Christmas Wish». Hvorfor de etter 50 år valgte å bruke en ny tittel er jeg usikker på, men jeg kan komme med en kvalifisert gjetning med at de trodde at å ha med «christmas» i tittelen ville gjøre den mer ettertraktet. Noe som igjen er litt misledende i og med at den siste halvparten av filmen ikke foregår ved juletider i det hele tatt.

The Great Rupert er opprinnelig en Sort-Hvit film, men i dag ser jeg den opp fargede utgaven. Fargingen er godt utført, selv om det noen steder er veldig sterke farger så ser det meget bra ut.

Rupert som på mange måter er filmens hovedkarakter er meget godt laget med tanke på at denne filmen er fra 1950. George Pal var mannen som var ansvarlig for Stop-motion effektene til Rupert og de så såpass virkelige ut at han etter at filmen ble sluppet, fikk en haug med forespørseler om hvor han hadde funnet det usedvanlig godt «opptrente» ekornet.

George Pal er kanskje mer kjent for sine Science Fiction filmer som The Time Machine og War of the Worlds, men The Great Rupert var den første filmen han jobbet på.

Terry Moore som spiller rollen som Rosalinda Amendola så faktisk ikke den ferdige utgaven av filmen før i 1985 da Jimmy Durantes enke hadde en privat visning i hennes hus, hvor hun inviterte mange av skuespillerne som hadde vært med i filmen for å se den.

Filmen kan i dag virke litt utdatert, men det er en koselig familiefilm med flere gode scener. Den kanskje mest kjente scenen fra filmen er faktisk åpningscenen hvor Rupert danser på et bord mens hans eier spiller trekkspill. Filmen er verdt å se for å få med seg denne scenen alene.

Men den virkelige hovedgrunnen til å se filmen er filmens hovedrolleinnehaver Jimmy Durante. Durante er kanskje best kjent fra sin rolle som Smiler Grogan i den geniale «It's A Mad Mad Mad Mad World». Han gjør en glimrende jobb i denne filmen også og spiller utrolig bra i rollen som Louie Amendola.

En film som er verdt å sjekke ut for de som setter pris på filmer fra 50-tallet.

Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar