onsdag 7. desember 2011

Dag 7– Four ChristmasesDagens film er Four Christmases fra 2008. Filmen er regissert av Seth Gordon og har Robert Duvall, Sissy Spacek, Reese Witherspoon og Vince Vaugh i hovedrollene.


Synopsis:

Brad og Kate er et moderne, eventyrlystent, rikt og lekende par, som ikke har tenkt å gifte seg og ikke har tenkt å få barn og slett ikke har tenkt å tilbringe jula i den avskyelige, nærmeste familie, som er splittet i fire, selvfølgelig. Men alt forandrer seg, når tåken legger seg tykk over flyplassen på lille julaften og den planlagte ferien til Fiji må utsettes....


Trailer:


Dagens film er som sagt Four Christmases eller «Anywhere But Home» som er det «norske» navnet på filmen. De eneste andre stedene jeg har klart å forske meg frem til at denne filmen er kjent under det navnet er i Nederland og Sør-Afrika. Det med å gi en utenlandsk film en norsk tittel syntes jeg er håpløst, men å gi en engelsk film ett annet engelsk navn er rett og slett idiotisk i mine øyne. Dette skaper ikke annet en forvirring.

Dette er den første filmen som ikke blir sett alene, i dag disket modern opp med kake og slo seg ned og så denne filmen. I tillegg er det den eneste filmen i år som blir sett på Blu-Ray, så dermed blir bildene til anmeldelsen hentet fra nettet.

Et av kriteriene jeg setter for at en film skal være en god julefilm, er at man kommer i julestemning av filmen. Four Christmases er ikke en av disse. Joda, filmen foregår på julaften og det er julegaver, juletrær og julepynt overalt, men julestemningen mangler totalt.

Filmen skal være en komedie, men var i mine øyne ikke spesielt morsom. Filmen inneholdt rett og slett ikke min type humor for å si det sånn. Vince Vaugh prøver alt for hardt å være morsom i de scenene han har en fremskutt rolle og mislykkes i mine øyne helt.Den eneste scenene som var litt småmorsom var når Brads familie forsøkte å installere en parabolantenne på taket. Ingen revolusjonerende scene, men småmorsom.Hovedtemaet i filmen er samholdet mellom Vaugn og Witherspoons karakterer og hvordan de blitt påvirket av familiene sine, men for det meste består dette av krangling, slossing og pinlige situasjoner (som sikkert skal fremstå som morsomme) mellom familiemedlemmene.

Filmen har mange veletablerte skuespillere i birollene som John Voight, Robert Duvall, Sissy Spacek, Mary Steenburgen og Jon Favreau, men ingen av disse klarte å få filmen opp på et høyere nivå.

Filmen er ikke HELT håpløs, men ikke en film som det er verdt å skaffe seg en blu-ray utgave av iallefall.

Terningkast:


1 kommentar:

  1. Modern mente filmen fortjente en 4er pga Vince Vaughs utseende.... Henne om det.

    SvarSlett