mandag 12. desember 2011

Dag 12 – Blackadder's Christmas Carol
Dagens film er den britiske TV-spesialen Blackadder's Christmas Carol fra 1988. Den er regissert av Richard Boden og har Stephen Fry, Fry Laurie, Tony Robinson og Rowan Atkinson i hovedrollene.

Synopsis:

Sent på 1800-tallet får den snille og gavmilde Ebeneezer Blackadder besøk av sine forfedres gjenferd som ber ham om å følge familietradisjonene i julen

Trailer:


Nok en utgave av Charles Dickens udødelige juleklassiker og denne gangen i form av selveste Black Adder.

Denne julespesialen er fra 1988, noe som vil si at den ble filmet mellom Black Adder The Third og Black Adder Goes Forth. Den ble vist for først gang på BBC på lille Julaften 1988.

Dette var første og eneste gang denne spesialen ble vist uklippet. I alle de senere utgaven har en kort samtale blitt klippet bort. Det som har blitt klippet bort er følgende:

Blackadder asks him "Weren't the children upset?" and Baldrick responds "Nah, they loved it. They want us to do another one at Easter. They want to see us nail up the dog."

Det kan vel regnes som litt blasfemisk å spikre opp en hund til påske, men hvis denne julespesialen hadde blitt laget i 2011, tror ikke JEG at dette hadde blitt klippet bort.

Selve historien er HELT Forskjellig fra Dickens sin utgave av fortellingen og er satt opp bakvendt av den opprinnelige versjonen. I denne utgaven starter Ebenezer som en snill og vennlig mann, men ender opp som en bitter og trist mann.

Selv om jeg personlig liker at de som lager noe av denne fortellingen holder seg til original historien, så syntes jeg faktisk at dette var et friskt pust. Den er både morsom og underholdende, og den nye vinklingen fungerer utmerket.

Både Atkinson, Fry, Laurie, Richardson og Robinson gjør noen gode rolletolkninger i denne utgaven og man kjenner igjen karakterene fra Black Adder Tv-serien. Humoren er også den samme så dette kan ikke bli feil.

En usedvanlig morsom Cristmas Carol utgave og vell verdt en titt for alle som liker enten Black Adder eller Dickens historie.

Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar