søndag 18. desember 2011

Dag 18 – Babes In ToylandDagens film er den amerikanske filmen Babes In Toyland fra 1934. Filmen er regissert av Gus Meins og har Stan Laurel og Oliver Hardy i hovedrollene.

Synopsis:

Helan og Halvan jobber i en leketøysfabrikk og prøver å låne penger fra arbeidsgiveren sin for å betale gjelden sin og å holde lille Bo Peek unna klørne til den onde Barnaby. Når dette mislykkes prøver de å lure Barnaby til å gifte seg med Halvan i stedet for Bo. Rasende slipper Barnaby løs sine busemenn for å ødelegge Leketøyland.

Trailer:

- Desverre er DVD-spilleren på pcen min lei igjen så dermed blir det bilder hentet fra nettet her.

Babes in Toyland er også kjent under navnet March Of The Wooden Soldiers som er den alternative amerikanske tittelen. Den tittelen fikk den i 1950 etter at den ble klippet ned med 6 minutter. I Norge fikk den derimot navnet «Hevnen Er Søt». Filmen er baserte på Victor Herberts populære operette fra 1903 kalt Babes In Toyland.

Filmen ble filmet i sort/hvit men når den ble relansert i 1991 ble det laget en såkalt to-farget utgave av filmen. I 2006 derimot kom det enda en utgave som denne gangen fargelagte filmen digitalt og på en mye bedre måte en den tidligere utgaven. Jeg har i dag sett 2006 utgaven.

Denne «musikalen» inneholder «kun» 7 sanger, noe som er uvanlig for en musikal på 73 minutter. Men jeg personlig synte3s at 7 sanger var akkurat passe .Sangene er underholdende og vel utført, og holder seg godt med tanke på at filmen tross alt er hele 77 år gammel.

Stan Laurel og Oliver Hardy er uten tvil stjernene i filmen og de gjør en god jobb begge to. Filmen er (som 99% av alle deres andre filmer) stappfull av slapsitck humor. Filmen er både morsom og underholdende og full av fantasifulle og underlige kostymer.

Det er faktisk laget hele 8 utgaver av denne filmen etter 1934 og de to best kjente er TV-utgaven fra 1986 med Drew Barrymore og Keanu Reeves i hovedrollene. Denne filmen så jeg faktisk for et par år siden og den er i grunn elendig på alle måter, men er vel kun blitt «kjent» pga de to hovedrolleinnehaverne. Samt Disneys «remake» fra 1961 med Annette Funicello og Ed Wynn i hoverollene.

En film som egentlgi ikek har så mye med jul å gjøre, men er etter hva jeg har forstått en film som ofte vises i julen og på den måten har blitt en juletradisjon i USA. Slik som feks. Flåklypa Grand Prix har blitt her i Norge.

Filmen er absolutt verdt en titt for de som setter pris på gamle klassikere og originalversjonen kan faktisk sees helt gratis (og lovlig) på nettet i og med at den har blitt «Public Domain».

Link til filmen: http://video.google.com/videoplay?docid=-7971053188619845663

Terningkast:


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar