fredag 23. desember 2011

Dag 23 - Rare ExportsDagens film er den finske filmen Rare Exports fra 2010. Filmen er regissert av Jalmari Helander og har Onni Tommila, Tommi Korpela, Rauno Juvonen og Per Christian Ellefsen i hovedrollene.Synopsis:
RARE EXPORTS: The Truth about Santa er en gjenfortelling av de mest klassiske av barndommens fantasier, - en unik blanding med sort humor, eventyr og en og annen skremmende overraskelse som mange vil kreve å se i flere år fremover som en naturlig del av jula.

Trailer:


Rare Exports er både årets og faktisk også mitt livs første Finske julefilm. Filmen er på mange måter en langfilm utgave av kortfilmene Rare Exports Inc og The Official Rare Exports Inc. Safety Instructions 2005 som begge kan sees på Youtube.
Rare Exports Inc:


The Official Rare Exports Inc. Safety Instructions 2005:


På skuespillerfronten finner vi blant annet vår egen Per Christan Ellefsen i rollen som sjef Riley samt Onni og Jorma Tommila som var med i kortfilmene. Skuespillerprestasjonene i filmen er meget gode og de gjør filmen meget severdig.Denne filmen føltes det fra mitt synspunkt iallefall ut som om hadde det meste, både elementer av spenning, humor go skrekk. Med andre ord en meget god blanding.Historien er både original og god, og lager virkelig en ny tvist på historien om julenissen. Det er godt å se at det faktisk går an å lage filmer basert på helt nye og originale ideer og ikke bare basere seg på det som har blitt laget før.En liten funfact om filmen er at hele filmen faktisk er filmet på Målelv i Norge og gjør at vi Nordemenn også kan være stolte av denne filmen.


Filmen kunne kanskje vært litt lenger i og med at den kun varer i 75 minutter, men den korte spilletiden ødelegger ikke på noen måte for totalopplevelsen av filmen.Nok en finsk kvalitetsfilm og uten tvil en fremtidig «Kult-julefilm».Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar