onsdag 14. desember 2011

Dag 14 - Silent Night, Deadly Night 2Dagens film er den amerikanske filmen Silent Night, Deadly Night 2 fra 1987. Filmen er regissert av Lee Harry og har James Newman, Elizabeth Kaitan, Jean Miller og Eric Freeman i hovedrollene.

Synopsis:

Billy Caldwells berserkergang i julenissekostyme, resulterte i et fryktelig blodbad og førte til at hans yngre bror Ricky endte på mentalsykehus. En dag slippes han ut, og full av blindt rseri setter han snartest igang jakten på de han mener er ansvarlig for sin ulykke.


Trailer:


Det kan kanskje virke litt merkelig å ha med Silent Night, Deadly Night 2 her i år, uten at Silent Night, Deadly Night har vært med i årene før eller i år. Grunnen til det er ganske enkel. Silent Night, Deadly Night er nemlig utrolig vanskelig å få tak på. Filmen ble sluppet på DVD tidlig i DVDens levetid og har aldri blitt gjennutgitt igjen, dermed blir det 2ern som blir annmeldt.

Silent Night, Deadly Night 2 er på ingen måte en god film. Filmen består for det meste av scener fra den første filmen som bare har blitt brukt på nytt. Handlingen er dårlig og skuespillet like så.

Originalt så ønsket Lee Harry som var produsenten bak den første filmen å lage en utvidet utgave av den første filmen og utgi denne som en slags Producers-cut. Men de endte opp med å lage en 4-5 nye scener og det ble da bestemt å lage en oppfølger istedet. Men i og med at de hadde et utrolig lite budsjett, endte de som før sagt opp med å bruke masse scener fra den første filmen. Men ikke engang da hadde de en film som de følte at ble lang nok. Dermed endte de opp med å lage en utrolig lang rulletekst sekvens som varer i over 10 minutter. (Det kan nevnes at rulleteksten på den utvidede utgaven av Lord Of The Rings – Return Of The King varer i ca 15, og der var det med mangfoldige tusen mennesker).

MEN Silent Night Deadly Night 2 er på mange måter blitt en stor kult-film og er faktisk veldig populær innen skrekk-humor sjangeren. Hovedgrunnen til dette er uten tvil Eric Freeman sin rolletolkning av Ricky Caldwell. En mer overspilt skuespillerprestasjon tror jeg man skal lete lenge etter for å si det på den måten.

I 2004 ble filmen gitt ut på nytt på DVD og da ønsket regisøren å ha med Eric Freeman på kommentar lydsporet, men han fant aldri Freeman og den dag i dag er det fremdeles ukjent hva Freeman bedriver dagene med.

Filmen er kanskje best kjent på grunn av dette lille filmklippet som har sirkulert rundt på nettet i mange år og har på mange måter blitt en «internett-klassiker». At klippet har blitt sett over 3,5 millioner ganger på Youtube sier i grunn sitt.Alt i alt en helt elendig film, men verdt å se bare for å rett og slett kunne skryte at man har sett en av de dårligste julefilmene som har blitt laget.

Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar