tirsdag 20. desember 2011

Dag 20 - Ernest Saves ChristmasDagens film er den amerikanske filmen Ernest Saves Christmas fra 1988. Filmen er regissert av John R. Cherry III og har Jim Varney, Douglas Seale, Noelle Parker og Gailard Sartain i hovedrollene.Synopsis:
Når julenissen bestemmer seg for å pensjonere seg og gi sin magiske julesekk over til sin etterkommer er det uheldigvis Ernest P. Worrell som får jobben.

Trailer:


Ernest er en kjent figur skapt av den avdøde skuespilleren Jim Varney. Ernest karakteren dukket først opp som en krakter i en rekke reklamefilmer, da for blant annet Coca Cola, Sprite og Tab. Karakteren ble populær og det ble da bestemt at man skulle lage en film med Ernest som hovedkarakter.Den første Ernest film som ble utgitt var Ernest Goes To Camp og denne ble en stor suksess. Deretter fulgte denne filmen året etter, og siden den gang ble det laget ytterligere 7 filmer i serien. Enda en film var planlagt med ble skrinlagt etter at Varney gikk bort i 2000.Ernest Saves Christmas er en underholdende julefilm med en morsom historie. Filmen er på ingen måte noe mesterverk, men den gjør det den skal gjøre, og det er å underholde. Både Varney og Douglas Seale som har de to hovedrollene gjør gode rolletolkninger og holder tempoet i filmen oppe.Jim Varney var glimrende i sin rolle som Ernest i alle filmene, også i denne. Han har usedvanlig mange morsomme ansiktsutrykk og var visstnok et av forbildene til et annet kjent «gummifjes» med samme fornavn, nemlig Jim Carrey.Filmen dabber dessverre litt av halvveis og mister litt retningen før den mot slutten igjen tar seg opp litt.Dette er en underholdende og morsom julefilm med mye julestemning og glede. Verdt en titt om du får tak i den.Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar