søndag 11. desember 2011

Dag 11 – A Muppet Family ChristmasDagens film er den amerikanske filmen A Muppet Family Christmas fra 1987. Filmen er regissert av Peter Harris og har Jim Henson, Frank Oz og Richard Hunt som stemmegivere.


Synopsis:

Kermit og vennene hans planlegger en visitt til Fozzie Bears mor og henne gård for å tilbringer julen der, uvitende om at Ma Bear har dratt til Malibu for å feire julen der. For å gjøre det hele komplett flytter Doc og Sprocket inn på gården mens Ma Bear drar på ferie.


Trailer:


En jul uten Muppets blir en dårlig jul spør du meg. Så derfor blir det en Muppets film på plakaten i år også. Denne gangen TV-spesialen fra 1987.

Dette er faktisk den første muppet-produksjonen som har med karakterer fra alle de forskjellige «muppet-typene». Det vil da si karakterer fra «The Muppet Show», «Sesame Street», «Fraggle Rock» og «Muppet Babies».

Desverre så er utgaven som er tilgjengelig på DVD ganske forskjellig fra utgaven som ble vist på TV i 1987. Blant annet så er sangene «Sleigh Ride», «Santa Claus Is Coming To Town» og «Home For The Holidays» borte fra utgaven (på grunn av musikkretigheter) samt at en scenen med Fozzie Bear er klippet bort.

I mine øyne så er både Jim Henson og hans muppets geniale saker og utrolig festlig. Denne julespesialen er intet untak. Her er det både humor og julestemning i lange baner. Spesielt morsomt er det å se at flere av karakterne fra Fragglene er med i denne utgaven sammen med karakterene fra Muppet Show.

I tilegg så er alle de gode gamle karakterene med som Kermitt, Miss Piggy, Swedish Chef, Animal, Bert, Ernie, Gonzo, Rizzo, Dr Bunsen og Cookie Monster for å nevne noen få.

Historien er underholdende og sangene er godt utrøft, så absolutt ingenting å klage på der. Jingle Bells Rock med Dr. Teeth And The Electric Mayhem er et virkelig høydepunk i filmen og vel verdt en lytt.

Med sine 47 minutter er dette en ganske kort spesial, men som sagt utrolig festlig og god, virkelig anbefalt.

Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar