torsdag 8. desember 2011

Dag 8 - Stalking SantaDagens film er er den amerikanske filmen Staking Santa fra 2006. Filmen er regissert av Greg Kiefer og har Daryn Tufts, Lisa Clark, Chris Clark og William Shatner i hovedrollene.


Synopsis:

Millioner av mennesker tror på julenissen. Tusenvis hevder at de har sett ham. Bare en mann er dum nok til å prøve og bevise hans eksistens. I denne sprøe komedien møter vi den selvutnevnte «nisseeksperten» Dr Lloyd Darrow. Han tar for seg alt fra konspirasjoner på regjeringsnivå og jukseforetak til tåpelige varehusnisser i en sanseløs jakt på verdens eldste julegåte...

Trailer:


Stalking Santa er en «mockumentary» som går ut på å finne opprinelsen til julenissen. For de som ikke er så kjent med mockumentary-sjangeren kan dent enkelt forklares som en dokumentar som skal fremst ekte, men som egentlig ikke er basert på fakta.

Stalking Santa gjør en god jobb i å fremstå som en ekte dokumentar, selv om den tidvis overdriver litt mye. Men filmen er festlig og underholdende, og en ganske annerledes en de fleste andre julefilmene som har blitt laget.

Lloyd Darrow fremstår som utrolig dedikert i sitt arbeid, og kommer blant annet frem til at «åkersikler» ikke er laget av rom-vesener som har kommet til jorden, men at de istedet er alternative landingsplasser for julenissens slede når husene ikke har en skorstein.

Filmen er kanskje mest kjent for at de har fått William Shatner som forteller i filmen. Shatner gjør en grei jobb, og jeg tror nok at det er en del Star Trek fans som har kjøpt denne filmen pga filmens reklamekampanjer hvor det ble slått stort opp at Shatner skulle ha «en av hovedrollene».

Filmen er i grunn ikke en ren julefilm, i og med at man ikke får så veldig mye julefølelse av den. Men det er en festlig film som gjør noe nytt og som er godt laget.

Kotr fortalt en underholdende film med lettfattelig humor, men uten den store julefølelsen.

Terningkast:


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar