torsdag 1. desember 2011

Dag 1 - Emmet Otter's Jug Band Christmas

Da var endelig Desember måned her igjen og JuleFilmFestivalen er i gang for tredje året på rad.I og med at jeg allerede i de to foregående årene har sett 48 julefilmer, vil det i år bli en del litt mindre kjente julefilmer som blir sett.


Årets første film er den amerikanske TV-filmen Emmet Otter's Jug Band Christmas fra 1977.

Synopsis:

En fattig oterfamilie risikerer alt, for å forsøke å vinne en talentkonkurranse ved juletider.


Trailer:

- Fant ingen trailer for filmen, men istedet en samling med festlige outtakes.

Emmet Otter's Jug-Band Christmas er bassert på en bok skrevet av Russel Hoban og illustrert av hans kone Lillian. Jim Henson syntes historien var meget god når han i sin tid leste den og i 1977 laget han en times lang TV spesial av denne historien for HBO.

Filmen er i kjent Henson stil med håndukker, men har også innslag av marionett dukker. De brukte faktisk også radiostryrte dukker i noen av scenene.

Musikkinnslagene er tidvis litt lange, og et par av sangene er litt slitsomme, men Emmet's jug bands BarB-Que o Brother er to glimrende og morsomme sanger. Riverbottom Nightmare Band er også utrolig bra og minner mye om Black Sabbath i stilen.


Filmen har en morsom historie og er lett å følge. Animasjonen er utrolig god og det er ikke vanskelig å se at gjengen bak er et knippe meget talentfulle mennesker.

Utgaven jeg har sett er en klippet utgave gitt ut på VHS fra 1996. Grunnet rettighets problemer så mangler denne utgaven introduksjonene fra Kermit The Frog og går rett inn i handlingen, noe som i grunn er litt synd. Men man får her de lange utgavene av sangene, noe som jo er bra (selv om jeg som før sagt syntes de var litt lange).

I tillegg til denne times lange spesialen ble det laget en «scene adapsjon» av denne filmen. Den ble satt opp i Desember 2008 og gikk til januar 2009 samt i Desember 2009. Den hadde nye sanger og nye stemmegivere til karakterene.


En meget underholdene julespesial og nesten på høyde med Muppets juleklassiker Muppet Christmas Carrol fra 1992.

Terningkast: 4

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar