lørdag 10. desember 2011

Dag 10 - Christmas In Connecticut
Dagens film er den amerikanske filmen Christmas In Connecticut fra 1946. Filmen er regissert av Peter Godfrey og har Dennis Morgan, Sydney Greenstreet, Reginald Gardiner og Barbara Stanwyck i hovedrollene.

Synopsis:

Forfatterinnen Elizabeth Lane som skriver husholdnings- og barneartikler for Alexander Yardleys magasin blir nødt til å spille komedie for Yardley som tror hun lever på en gård. Hun går sammen med arkitekten John Sloan, de inviterer Yardley, men det kommer en annen gjest, sjømannen og helten Jefferson Jones, og han erobrer Elizabeth.


Trailer:Christmas In Connecticut fikk her i Norge den givandes tittelen «Under falsk flagg». Hvorfor? Spør du meg så spør jeg deg. Grunnen er nok det at Elizabeth under filmens gang lyver om å være en husfrue,samt at filmen ble gitt ut i 1945 og i og med at dette var rett etter krigens slutt var det fint å ha med ordet «flagg» i tittlen. Om de absolutt var nødt til å oversette tittelen hvorfor ikke da bruke tittelen «Jul I Conneticut». Håpløse greier.

Barbara Stanwyck og Dennis Morgan er glirmende i denne filmen og gjør en utmerket jobb i de to hovedrollene.

Filmen er både underholdende og morsom, da spesielt S.Z. Sakall i rollen som koken Felix som er en usedvanlig festlig karkakter.

Filmen gir ialelfall meg en god julefølelse og er absolutt en glemt juleklassiker.

Filmen har i de siste årene fått mye kritikk for at Elizabeth Lane karakteren kjøper seg en mink-kåpe, noe som iallefall jeg synes blir tåpelig. For 60 år siden var det uproblematisk å bruke en mink kåpe og jeg kan virkelig ikke forstå hvordan noen kan la være å se en film pga en sånn liten detalje.

I 2002 ble det laget en «remake» av denne filmen. Da med Dyan Cannon, Kris Kristofferson og Tony Curtis i hovedrollene. Filmen ble faktisk regissert av, hold dere fast, selveste Arnold Schwarzenegger. Dette er faktisk den eneste filmen han har regissert og den ble meget dårlig mottat.

I tillegg er det planer om å lage enda en remake som visstnok skal ha premiere i julen 2012. Men denne er det ikke lekket så mye info om enda, så da får man bare vente å se.

En glemt gammel klassiker som virkelig er verdt en titt om man kan få tak på den.

Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar