08 desember 2020

Dag 08 - The Dean Martin Christmas Show 1968


Dagens julespesial er den amerikanske The Dean Martin Christmas Show 1968 fra 1968. Spesialen er regissert av Greg Garrison og har Dean Martin, Dom DeLuise, Bob Hope og Bob Newhart i hovedrollene. 

 

Synopsis: Juleshow med Dean Martin og venner med sktsjer og musikk fra Julen 1968.

Klipp:

Dean Martin Show gikk på NBC i Usa mellom 1965 og 1974 og denne jule-speialen fra 1968 var den andre julespesialen i løpet av serien. Den første kom året før i 1967, men denne var tydeligvis ikke like god da den ikke er like lett tilgjengelig. I tillegg kom det også en julespesial i 1972.

 

The Dean Martin show var veldig populært og hadde hele 264 episoder med gjester, sketsjer og musikalske innslag i løpet av årenes løp. Hver episode hadde en «Mystery Guest» som ikke engang Martin viste hvem var far episode til episode, noe som gjorde at deler av showet var u-scriptet og spontant. 

 

For de som er litt yngre og ikke er kjent med denne (i mine øyne) glimrende underholderen og musikeren så var Dean Martin en sanger og skuespiller som gjorde stor suksess fra 1940 til 70-tallet. Han hadde hits med låter som You belong To Me, That's Amore, Volare, Return To Me og Memories Are Made Of This. I tillegg gav han ut et album med julesanger iform av The Dean Martin Christmas Album i 1966, som er en av mine absolutte julefavoritter. 

 

I tillegg spilte han i godt over 60 filmer med klassikere som Ocean’s Eleven, Rio Bravo, The Cannonball Run, Airport, 4 for Texas, Kiss Me Stupud og Matt Helm Quadologien på CVen. 

  

I denne julespesial episoden er det Dom DeLuise, Bob Hope, Bob Newhart og Dennis Weaver som er gjester. Jeg ble spesialt overasket over at Dennis Weaver er med å synger en sang her, da jeg først og fremst kjenner Weaver fra hans hovedrolle i filmen Duel, og ikke som sanger. 

 

På tross av at jeg ikke engang var i live i 1968, så får jeg skikkelig nostalgisk julefølelse av å se denne jule-speialen. Kulissene som brukes i serien er både koselige og minner om en tid som dessverre er bote vekk. 

 

Humoren i spesialen er kanskje litt utdatert og gammeldags etter dagens standard, men jeg kote meg og lo i det minste av et par av sketsjene. I tillegg så ser man tydelig at både Mrtin og gjestene hans sliter med å holde latteren tilbake selv i en del av sketsjene, noe som er artig og man nok ikke ville sett på TV i dag, da ting er litt mer strømlinjeformet. 

 

Som nevnt er denne jule-spesialen fra 1968, så kvinnesynet må sies å ha vært litt annerledes den gangen, da alle mennene går kledd i dresser, mens damene stort sett går kledd i knøttsmå kjoler. 

 

For min del er hoved høydepunktet her de musikalske numrene. Vi får Martin sin egen tolkning av Marshallow Winter, et julemedley fra hus-sangerne The Goldigger, en festilig julemedley fra Martin, Dennis Weaver som synger The Marvelous Toy og en julemedley med hele gjengen samlet. 

 

Det som er litt interessant er at utgaven som er gitt ut på DVD faktisk er en reprise fra 1968, da denne ble vist på TV også dette året. Forskjellene på originalen som ble vist i 69 og 70 er ikke store, og den eneste forskjellen er at de har fått flere kjendiser til å ønske god jul i avslutningsegmentet i episoden. 

 

Denne jule-spsialen er tilgjengelig på Sone A DVD fra Amazon.com for de som har lyst til å se denne i sin helhet. 

 

Dette er nok helt klart en julespesial for de litt mer spesielt interesserte og det er nok også en julespesial som passer best for de som er litt mer oppi åra for å si det sånn. Men jeg koste meg iallefall veldig og dette er nok en DVD som blir satt på i førjulen i årene som kommer. 

 

Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar