19 desember 2020

Dag 19 – The Knight Before Christmas

 
Dagens film er den amerikanske The Knight Before Christmas fra 2019. Filmen er regissert av Monika Mitchell og har Emmanuelle Chriqui, Josh Whitehouse, Ella Kenion og Vanessa Hudgens i hovedrollene. 

 

Synopsis: Middelaldersk magi sender en ridder fra det 14. århundre til nåtidens Ohio, hvor han forelsker seg i en naturfaglærer på videregående som ikke har tro på kjærligheten.

Trailer:

Monika Mitchell er en veletablert regissør som har mange julefilmer på Cven. Blant disse finner vi filmer som Hearts Of Christmas, Royal New Year's Eve, Christmas Joy, The Christmas Contact. Jeg har faktisk ikke sett noen av disse filmene, så da har jeg jo noen potensielle titler til neste års JuleFilmFestival. 

 

Vanessa Hudgens er vel best kjent for de fleste fra High School Musical filmene, men hun har spilt i andre kvalitetsfilmer som Bad Boys for Life, Journey 2, Beastly og Spring Breakers. I tillegg har hun litt erfaring med julefilmer da hun fra før har spilt en dobbelt-rolle i filmen The Princess Switch og The Princess Switch: Switched Again. 

, 

Emmanuelle Chriqui er ei dame jeg kjenner best fra den meget gode skrekkfilmen Wrong Turn fra 2001. Men dama har spitl i mange andre filmer og tv-serier også som 100 Girls, The Crow: Wicked Prayer, You Don't Mess With The Zohan, Entourage, Tron: Uprising,Women in Trouble og 13.


Historien er så klart ikke så veldig troverdig, men den har både humor og underholdning og er et godt alternativ til alle de andre romantiske julefilmene på markedet. Konseptet med en julefilm med tidsreise er jo litt unikt og fungerer overraskende godt. 

 

Jeg skulle kanskje ønske at filmen hadde lagt enda litt mer av handlingen til 1300-talls Storbritania i starten av filmen for å få litt mer bakgrunnshistorie, men dette valgte de da ikke å gjøre. 

 

Filmen har også bra med julepynt, juletrær, julemusikk, nisser, julemusikk og et utrolig flott julemarked. Så dette virker som en film Netflix faktisk har lagt noen kroner bak. 

 

Skuespillet i filmen er også godt over pari og samspillet mellom spesielt Hudgens og Whitehouse syntes jeg er bra. De spiller godt mot hverandre og har en god kjemi som gjør at man faktisk kan tro litt på historien om man legger godvilja til. 

 

En liten fun fact er at produksjonsselskapet ønsket at de to hovedrolleinnehaverne skulle få god kjemi i filmen, så de bestilte en ukes ferietur til dem før innspillingen startet. Visstnok ble Vanessa Hudgens syk så da ble det en ukes bonding på Josh Whitehouse og filmhesten hans istedet. Sannsynligvis en vandrehistorie fra settet, men lit artig uansett. 

 

Filmen er tilgjengelig på Netflix for de som har lyst til å se den. 

 

En overraskende god og underholdene liten Jule-romantisk komedie fra Netflix dette her og den passer godt til alle som vil ha litt romantisk film inn i førjulsstria. 

 

Terningkast:2 kommentarer:

  1. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett
  2. Spennende blogg og gode innlegg. Jeg har lenket til bloggen din fra https://filmdagbok.no/om/

    Se gjerne min julefilmoversikt på https://filmdagbok.no/merkelapp/julefilmar/

    SvarSlett