07 desember 2020

Dag 07 – Jul I Blodfjell 2

Dagens film er den norske julekalenderen Jul I Blodfjell 2 fra 2019. Serien er regissert av Lars Kristian Flemmen og har Trond Fausa, Lene Kongsvik Johansen, Kevin Vågenes, Jon Øigarden og Atle Antonsen i hovedrollene. 

 

Synopsis: Denne gangen står Svein Soot og Danmarks beste pakkesporer, Nanna, overfor et nytt, blodig mysterium. Duoen må nøste opp i en gammel forsvinningssak, der en ung jente, Sofia Juul, forsvant plutselig under mistenkelige forhold for 20 år siden. Hun er arvingen til den kjente julefortellingen om «Blodnissene», en nasjonal juletradisjon og kommersiell gullgruve for Juul-familien. 24. desember vil hun offisielt bli erklært død, med mindre Svein og Nanna finner ut hva som egentlig skjedde den skjebnesvangre julekvelden 

 

Trailer:

Da er det klart for årets andre julekalender, da i form av Jul I Blodfjell 2. På tross av at jeg så Jul I Blodfjell 12. Desember i 2018, følte jeg at jeg burde se denne før jeg så denne oppfølgeren, noe jeg da gjorde. 

 

Trond Fausa Aurvåg og Ine Jansen er tilbake i tittelrollene som Svein og Nanna i denne sesongen som i forrige. Samspillet mellom dem fungerer fortsatt meget godt. Aurvåg er glimrende som den rimelig klønete Svein, mens Jansen spiller også bra som danske Nanna. 

 

I tillegg er navn som Kevin Vågnes, Atle Antonsen og Jon Øigarden med også med i denne sesongen. 

 

Kevin Vågnes er en skuespiller jeg har fått mer og mer sansen for de siste årene fra da blant annet hans Parterapi serie. Han er utrolig god på å spille flere karakterer i en samme slengen og klarer å differensiere disse godt. Han er vel fort også en av de mannelige skuespillerne i ’Norge som er best på å spille kvinnelige karakterer. 

 

Jul I Blodfjell 2 følger i grunn samme konsept som første sesongen og fungerer som bare det. Serien ser fortsatt veldig bra ut sånn visuelt sett og humoren fungerer også like godt i denne sesongen, om ikke bedre. Selv om kanskje selve historien var bedre i den første sesongen. 

 

Og siden jeg faktisk ligger et år etter i å anmelde serien så har jeg jo i motsetning til alle andre anmeldelser jeg har sett på nettet, som enten da har sett de første 7 episodene eller de 2 første faktisk fått mulighet til å se hele serien. 

 

Serien ble godt tatt i mot da den gikk på TV i Jula i fjor og godt over 400 000 nordmenn benket seg ned foran TVen for å se første episode av denne sesongen og i løpet av den første uken var episoden sett av over 700 000. Så dette må jo kalles en oppfølger suksess fra TVNorge sin side. 

 

Serien har også masse masse julestemning, på tros av at det i grunn er en bloddryppende festlig krimserie. Her har vi snø, nisser, julesanger, presanger og alt annet som hører med til julehøytiden. 

 

For de av oss som er litt over gjennomsnittet interessert i film så er det flere artige referanser i serien til filmer og serier som Nattsvermeren, Menn Som hater kvinner og Strange Things for å nevne noen. 

 

Serien er tilgjengelig på Dplay for de som har lyst til å sjekke ut denne og med en spilletid på kun ca 10 minutter pr episode så går det fint å sette seg ned å se hele serien i et strekk (slik undertegnede gjorde) for de som måtte føle for det. Og istedet se serien som en slags langfilm istedet. 

 

Sesong 2 av Blodfjell er minst like god og underholdende som den første, om den faktisk ikke topper den. Så vel anbefalt julekalender for de litt mer voksne dette her. 

 

Terningkast:Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar