12 desember 2020

Dag 12 – Noelle

 


Dagens film er den amerikanske filmen Noelle fra 2019. Filmen er regissert av Marc Lawrence og har Julie Hagerty, Bill Hader, Shirley MacLaine og Anna Kendrick i hovedrollene. 

 

Synopsis: Julenissen har pensjonert seg så nå er det sønnens tur til å overta
rollen som julenissen...og det går ikke helt smertefritt for seg

Trailer:

Marc Lawrence er en velrenommert komedie regissør og manus skribent. Han har før vært involvert i filmer som Two Weeks Notice, Music And Lyrics, The Rewrite og begge Miss Congeniality filmene. 

 

Castingen her er det ikke noe å si på da det er godt kvalifiserte skuespillere med i filmen som gjør en god jobb med rollefigurene sine. Både Kendrick og Hader har en tendens til å spille litt merkelige, rare rollefigurer. Noe de vanligvis gjør bra og sågar også her. Det er også morsomt å se at Shirley MacLaine fortsatt er i full vigør og også hun spiller flott her i rollen som Elf Polly.


Anna Kendrick har jo forøvrig spilt i julefilm før, da i filmen HappyChristmas som jeg så her på bloggen 15. Desember 2014. Hun gjør en mye bedre rolle i denne filmen som Noelle og spiller her en mye mer sympatisk, søt og sjarmerende karakter. 

 

Deler av manuset her er faktisk basert på manuset til en potensielt fjerde film i The Santa Claus serien med Tim Allen i hovedrollen. Men denne filmen ble aldri noe av og manuset ble lagt på is frem til det ble omskrevet og inkorporert inn i denne filmen. 

 

Filmen føltes tidvis litt som en blanding av The Sant Claus filmene og Elf med Will Ferrel, noe som vel også er meningen her. Historien er hverken original eller nyskapende, men den fungerer godt for hva den er. Jeg ser flere har omtalt filmen som en såkalt «feminist julefilm», men det faktum at det her er en kvinne som «får» jobben som julenisse kan vel ikke akkurat gjøre at filmen kan kalles en feministisk film i mine øyne. 

 

Filmen har bra med julestemning og både snø, julemusikk, alver, nisser, presanger, julestrømper, juletrær og alt annet som hører en god julefilm til. 

 

Om man skal kritisere filmen for noe så må det sies at Snowcone, Noelles lille flygende reinsdyr og de andre CGI animerte dyrene i noen scener glir litt dårlig inn i bakgrunnen. På tross av at det er Disney som står bak gjetter jeg på at CGI-budsjettet i filmen ikke var skyhøyt, for dette kunne de godt ha gjort litt bedre. Men de fleste barn vil nok ikke legge mye merke til dette. 

 

Noelle er en Disney film og er sluppet eksklusivt på Disney + enn så lenge. Filmen ble sluppet 12 November 2019 og er også tilgjengelig på Disney + her I Norge. Filmen ble faktisk heller aldri sluppet på kino, så Disney + var og er altså den eneste måten å få sett denne filmen på. 

 

En både koselig og og hyggelig julefilm, som nok passer best for litt eldre barn, selv om det er elementer som også små barn vil like. I og med at jeg syntes filmen var underholdende er den anbefalt også for voksne, med litt barnslige sjeler.


Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar