18 desember 2020

Dag 18 – Christmas In Rome

Dagens film er den amerikanske filmen Christmas In Rome fra 2019. Filmen er regissert av Ernie Barbarash og har Sam Page, Franco Nero, Holly Hayes og Lacey Chabert i hovedrollene. 

 

Synopsis: Angela, en amerikanske turguide i Roma får i oppgave å lære businessmannen Oliver om Roma og dens hemmeligheter i julehøytiden.

Trailer:

Ernie Barbarash er en velrenomert regissør som blant annet har regissert Cube 2 og Cube Zero, Abduction og fungert som produsent på den glimrende American Pscyho. Nå har han tydeligvis slått seg inn på julefilm markedet da hans fire av hans fem siste filmer har vært julefilmer.


Sam Page var ikke en skuespilelr jeg har så mye kjennskap til før denne filmen, men han har spitl i serier som Mad Men, House Of Cards, Desperate Housewives, og Switched At Birth så han har jo erfaring fra bransjen. I tillegg har han spilt i julefilmen Annie Claus Is Coming to Town fra 2010.


Jeg ble veldig overasket når jeg så at Franco Nero hadde en rolle i filmen, Og for de som lurer, ja det er snakk om «den» Franco Nero. Han har ikke den største rollen i filmen her, men det er gøy å se at han fortsatt er i full vigør i en alder av 77 år, selv om han stjernen har falmet litt når han nå spiller i julefilmer på Hallmark Chanel. 


Nero er en av mine favorittskuespillere fra 70-tallet og har spilt i glimrende filmer Django, The Fifth Chord, How to Kill a Judge , Companeros, Hitch-Hike, Texas, Adios, the Mercenary og Django Unchained.


De som har tittet innom bloggen her tidligere år har sannsynligvis lagt merke til at jeg har en liten «soft-spot» for Lacey Chabert og det er hyggelig å kunne ha med en ny julefilm med henne også i år. Dette er vel den trettene julefilmer hun har spilt i til nå og hun er vel da fort en av Hallmarks mest bukte julefilmskuespillere de siste 10-12 årene. 

 

Historien er ganske standard Hallmark med to unge single som i løpet av en 1,5 timers film finner hverandre. Men julefilmer med handling lagt til Sentral-Europa det ikke så ofte jeg kan si jeg har sett og det å legge handlingen i denne julefilmen til Roma og Budapest, gjør at filmen skiller seg litt ut fra mengden. 

 

Chabert og Page har også en god kjemi, noe som gjør at historien virker troverdig og underholdende. De er jo begge gode skuespillere og viser det til gangs i denne filmen. 

 

Filmen har også bra med julestemning i form av julesanger, julepynt i gatene, julekaker, juletrær og julepresanger. 

 

Jeg må nok innrømme at det hjelper et lite hakk på terningkastet av Franco Nero og Lacey Chabert er med i filmen, så terningkastet er nok ikke helt fra et nøytralt synspunkt. Men vel anbendte 90 minutter om du er ute etter en romantisk julefilm som skiller seg ut litt i mengden. 

 

Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar