14 desember 2020

Dag 14 – UFO Cafe

Dagens film er den britiske filmen UFO Cafe 1990. Filmen er regissert av Paul Schneider og har Paul Dooley, Barbara Barrie, Richard Mulligan og Beau Bridges i hovedrollene. 

 

Synopsis: Den du muligens forventer at kommer på besøk til jul er ikke den som dukker opp her. Istedet kommer en mystisk fremmed i form av Arnold Zimmerman, som blir venn med en av byens litt mer enkle innbyggere George Walters. Zimmerman forteller så Walters at han kommer fra en fremmed planet og spennende ting begynner å skje.

Trailer:

UFO Cafe er en TV film som er et samarbeidsprosjekt mellom Fox Unicorn, NBC og Incorporated Television Company (ITC). Filmen hadde premiere 23. Desember 1990 på NBC i USA. Da hadde den tittelen «Guess Who's Coming for Christmas?» (Da kanskje for å cashe innpå klassikeren «Guess who’s Coming For Dinner fra 1967). Men da den hadde premiere på TV i England fikk den istedet titlen UFO Cafe og det er det som er tittelen på min DVD utgave fra Network. 

 

Beau Bridges er en velkjent skuespiller som har holdt på siden 1960-tallet og har spilt i filmer som Norma Rae, The Fabolous Baker Boys, Greased Lightning, Hotel New Hampshire og Max Payne for å nevne noen. 

 

Richard Mulligan er vel også en mann fler i allefall har sett på skjermen før, selv om de færreste kanskje kjenner han fra navnet alene. Han har spilt i filmer og serier som Oliver & Company, S.O.A.P, Teachers og S.O.B, samt en haug med gjesteopptredener i et 50-talls TV-serier mellom1 1962 og 1997. 

 

Filmen er regissert av Paul Scneider som har regissert en hel bråte med TV-filmer mens manuset er skrevet av Beth Polson Hun har blant annet skrevet manuset til TV-filmene The Christmas Wish fra 1998 og Secret Santa fra 2003, så hun har litt erfaring på dette med julefilmer. 

 

Dette er en TV Film, noe som er ganske tydelig. Mye av handlingen foregår på de samme gatestumpene og i de samme grå kontorlokalene som tydelig er leid for anledningen. 

 

Starten av filmen er lagt til Thanksgiving og juleporsjonen av filmen starter ikke før vi er omtrent halvveis i filmen for å si det sånn. Men litt oppbygning før jul skader jo aldri det. 

 

Filmen gir dessverre heller ikke så mye julestemning, kanskje da først og fremst da historien er lagt til det sørlige USA hvor det ikke er noe snø. Vi har litt juledekorasjoner og snakk om jul, men ikke så mye annet dessverre. Filmen kunne like gjerne vært lagt til midt på sommeren eller til påske for den sakens skyld, da julen spiller lite inn her. På tross av at filmen jo faktisk har «cChristmas» i tittelen. 

 

Historien er en slags billig TV-versjon av Close Encounter og The Third Kind, uten at det egentlig skjer så veldig mye interessant i filmen. Vi har en avslutningscenene som ikke var så verst, men ellers er det mye MYE dialog frem og tilbake som egentlig ikke fører noen plass. 

 

Filmen er tilgjengelig på DVD fra Network i England for de som har interrese av å se filmen. 

 

En helt ok litt billig film, med en enkel historie, men absolutt ingen film det er noe grunn til å se for å få noe julestemning. Så her blir det dessverre ikke så høyt terningkast og ingen anbefaling fra min side.

 

Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar