09 desember 2022

Dag 09 – Polina I Tayemnyzia Kinostudiyi

 

Dagens film er den Ukrainsk, Fransk, Belgiske samproduksjonen «Polina I Tayemnyzia Kinostudiyi» fra 2019. Filmen er regissert av Olias Barco og har Saul Rubinek, Edouard Baer, Virgine Ledoyen og Polina Pechenenko i hovedrollene. 

 

Synopsis: Polina, en 11 år gammel jente må ut på en magisk reise for å finne sannhenten om hennes fortid og hennes familie. 


Trailer:


Polina i tayemnyzia kinostudiyi er kjent under navnet «A Magical Journey» på engelsk Det er den første ukrainske filmen inenfor «eventyr» sjangeren og dermed en slags pioner innenfor ukrainsk film. 


Regisør Olias Barco er en mann jeg faktisk har sett et par filmer av før. Han har primært regissert en haug med kortfilmer men har også to fulllengdere på Cven. Snowboard-filmen «Snowboarder» fra 2003 og den sorte komedien «Kill Me Please» fra 2010. Men «Polina I Tayemnyzia Kinostudiyi» er den første filmen han har regissert på 10 år. 

 

Olians Barco og manusforfatter Thiery Arbogast hadde hatt ideen til filmen liggende noen år før de fikk satt den ut i live, og de hadde mange casting runder rundt i Europa for å forsøke å finne hoevedrolle innehaveren til denne filmen. Til slutt kom de over Polina Pechenenko på en castingrunde i Kyiv hvorpå hun fikk rollen rimelig fort. 

 

Hun gjør en grei jobb her i rollen som Polina, iallefall med tanke på at dette er hennes filmdebut på det store lerretet. 

 

Jeg tviler ikke på at Barco og de andre bak filmen hadde planer om å lage en storslått eventyrfilm for hele familien, men problemet med filmen er både det faktum at den dessverre er gnaske kjedelig til tider og at den er laget på et ganske smalt budsjett. 

 

Filmen har et «laget for TV» preg og mangler både utseende og historien for å lage noe interessant og spennene. Magisk er det iallefall ikke. Basert på den ganske fargerike filmplakaten og en promotering av filmen som en slags moderne «Alice I Eventyrland» må jeg si jeg ble ganske skuffet. 

 

Filmen kan kanskje ha litt interesse for de laler minste barna, men stort sett alle andre kan fint droppe denne filmen i mine øyne. 

 

Den har heller ikke så mye relasjon til julen og kan fint sees hele året igjennom (for de som skulle måtte ønske det). 

 

Gode gamle Jean Reno dukker også noe overraskende opp i denne filmen i en liten rolle. Mannen som for de fleste nok er best kjent fra Leon – The Professional, Ronin og den amerikanske remaken av Godzilla. 

 

For de som ønsker å se filmen kan den leies på Apple TV, Amazon Prime og på Vudu. 

 

Så alt i alt ikke en film som gav meg så mye, selv om de som har laget filmen skal ha kredit for å i det minste ha forsøkt å lage noe nytt innenfor ukrainsk film. Styr unna. 

Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar