19 desember 2022

  Dag 19 – Jingle All The Way

Dagens film er den amerikanske kortfilmen «Jingle All The Way» fra 2011. Spesialen er regissert av Chel White og har Lara Cody, Morgan Elizabeth Box, Ryan Bley og Thomas Stroppel som stemmegivere. 

 

Synopsis: En husky hundevalp blir venn med en liten gutt som er på besøk hos sine foreldre og deres juletre farm. Men når gutten drar bort bestemmer valpen seg for å legge ut på en snøfylt reise for å finne igjen sin nye venn.

Trailer:


Nei, på tross av samme tittel har ikke denne filmen noe som helst med Arnold Schwarzeneggers «juleklassiker» fra 1996 å gjøre. Den anmeldte jeg nemlig allerede 5. desember 2017 og kan leses HER:


Istedet er det snakk om en animert kortfilm på 23 minutter fra 2011. 

 

Filmen er laget for Hallmark Chanel og er inspirert av Hallmark sitt julekort fra 2919 ned «The Husky Pup» og den interaktive juleboken «Jingle All The Way» som også ble utgitt i 2010. 



Denne julespesialen hadde premiere på Hallmark Chanel 25. November 2011 og var populær når den ble vist. Denne fikk også en oppfølger i 2012 med navnet «Jingle And Bellæs Christmas Star» og hadde premiere på Hallmark Chanel 23. November 2012. Kanskje denne vil bli sett på i en fremtidig JuleFilmFestival. 

 

Jingle All The Way er en søt og sjarmerende liten kortfilm med god bruk av animasjon og med en koselig historie. Jeg var litt skeptisk til denne kortfilmen da jeg var redd for at den kun var en slags reklamekampanje for Hallmark sin kortproduksjon, men her tok jeg feil. 

 

Filmen passer nok best for de aller minste, men jeg vil tro at også de voksne kan få noe ut av denne lille kortfilmen.

 

Julespesialen vant forøvrig også en «Silver Telly » på «Telly Award» utdelingen i 2012 for beste bruk av animasjon. Telly Awards er prisutdelingen for kabel TV produksjoner i USA. 

 

Animasjonen er meget overbevisende og jeg ble både imponert og overasket over at Hallmark har produsert en såpass vellaget animasjonsfilm. 

 

Filmen kan sess på Amazon Prime for de som ønsker å se den. 

 

En koselig og søt liten julefilm som er anbefalt både for små og store. 

 

Terningkast:




























Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar