13 desember 2022

Dag 13 – Beethoven's Christmas Adventure


 

 

 

 

 

 

 

 



Dagens film er den amerikanske filmen «Beethoven's Christmas Adventure» fra 2011. Filmen er regissert av John Putch og har Robert Picardo, Munro Chambers, Kim Rhodes og Kyle Massey i hovedrollene. 

 

Synopsis: En av julenissens alver stikker av men nissens slede og krasjlander i en liten by hvor han klarer å miste nissens magiske sekk med leker. Beethoven må nå redde alven, skafe tilbake sekken med leketøy fra noen skumle typer og returnere nissens slede. Alt dette før juleaften.

Trailer:


Beethoven's Christmas Adventure er film nummer sju i rekken av Beethoven filmer. I likhet med de fire foregående filmene så ble også denne gitt direkte ut på video uten noen form for kinovisning. 

 

Dette er den eneste av Beethoven filmen hvor man tok det dårlige valget å la Beethoven snakke. Når det i tillegg er smått irriterende Tom Arnold som har fått rollen som Beethoven sin stemme hjelper ikke det så mye på. 

 

De to første Beethoven filmene likte jeg faktisk ganske godt, og de var noen gode familiefilmer. Her i den syvende filmen må vi ned på et rimelig ung publikum for at man i det hele tatt skal få noe ut av filmen, for dette er heller dårlige greier. 

 

Den beste delen av filmen er i grunn de første minuttene hvor handlingen er animert og alt ser veldig julete og koselig ut, men etter dette går det fort nedover. 

 

Fortellerstemmen i filmen er det forøvrig John Cleese som står bak, noen som var litt overraskende. Men dette var jo i tiden rett etter skilsmissen til hans kone hvor han i følge han selv var ganske desperat etter å få inn penger, så det er nok fort grunnen til at han dukket opp i denne filmen. 

 

Ingen av skuespillerne fra de tidligere filmene her med her og av de beste kjente skupsillerne som er med har vi «Munro Chambers» som er best kjent fra Turbo Kid frilmen og John O'Hurley som spilte rollen som Elaines sjef Pressman i Seinfeld. 

 

Filmen er produsert og filmer i Cananda og da nærmere bestemt i Winnipeg og Stonewall i Manitoba og man har jo i det minste klart å få inn litt julestemning i filmen. Vi har både julepynt, snø , presanger, julenissen. alver og en juleparade. 

 

I tillegg til rimelig elendige CGI effekter har vi en historie som man også har sett hundre ganger før. Jeg satt og ventet på at det kanskje skulle skje noe uventet i filmen og at den skulle gå en litt annen vei enn det jeg forventet, men ingenting interessant skjedde. 

 

Filmen er tilgjengelig på DVD og kan leies fra Amazon Prime for de som har den tjenesten. 

 

Ikke bare er nok dette den dårligste filmen i Beethoven serien, men det er en rimelig dårlig film generelt sett. De aller minste barna kan kanskje få noe ut av dette, men alle andre kan i grunn holde seg unna. 

 

Terningkast: 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar