18 desember 2022

Dag 18 – A Christmas Carol Goes Wrong

 


Dagens film er den britiske TV-filmen «A Christmas Carol Goes Wrong» fra2017. TV-Filmen er regissert av Richard Boden og har Charlie Russell, Chris Leask, Diana Rigg og Derek Jacobi i hovedrollene.

 

Synopsis: The Cornley Polytechnic Drama Society har blitt utstengt fra å være med i årets oppsetning av A Christmas Carol. Men de bestemmer seg for å kuppe hele opptredenen og sette opp sitt eget stykke.

Trailer:


Da var det mer Dickens underholdning, men denne gangen i en litt annen form enn de vanlige «A Christmas Carol» utgavene jeg pleier å se hver jul. 

 

«A Christmas Carol Hoes Wrong» er en videreutvilking av et konsept som manusforfatter Henry Lewis har utviklet. Han har fra før skrevet teaterforestillingen «The Play That Goes Wrong», TV Serien «The Goes Wrong Show» og «Peter Pan Goes Wrong» som baserer seg på samme konsept og samme teatergruppe. 

 

Regissør Richard Boden er et kjent navn innenfor britisk TV undrholdning. Han har blant annet regissert Black Adder TV og Upstart Crow TV-seriene og vært produsent på Time Gentlemen Please og The It-Crowd.


Derek Jacobi som her inntar rollen som Scrooge er en skuespiller jeg har stor sansen for. Han har spilt i storproduksjoner som Gladiator, Hamlet, The Odessa File, The Day Of The Jackal og The Three Sisters og er i tillegg en av de høyest dekorerte teater-skuespillerne i Storbritannia. Han har en minimal rolle i spesialen, men det er gøy å se han dukke opp.

 

Skuespillerne gjør her en glimrende jobb i denne artige julespesialen, med en ny og underholdende vinkling på Dickens. Kulissene de har brukt ser også utrolig bra ut og konseptet med at man blir dratt inn og ut av selve «historien» er også meget god. 

 

Dette er vel det som på engelsk kalles «gag-humor» og her går det meste som kan gå galt, galt. Jeg syntes denne typen form for humor er ganske underholdende og jeg koste meg i løpet av de 50 minuttene som spesialen varte. 

 

Mitt eneste problem er at det mangler litt bakgrunnshistorie i hvorfor spesialen starter som den gjør og dette er vistnok info som man fikk i deres forrige spesial «Peter Pan Goes Wrong», så det kan kanskje være greit å se denne først for å få med seg bakgrunnshistorien.



A Christmas Carol Goes Wrong har en spilletid på kun 50 minutter, så helt kurant å sette seg ned å sjekke ut en kveld før jul. 

 

Også denne julespesialen er tilgjengelig på Archive.org for de som vil se den HER eller så kan den også kjøpes på DVD for de som ønsker det. 

 

Denne spesialen er nok ikke for alle, men jeg syntes den var meget underholdene og vil sterkt anbefale den for alle som liker litt sær britisk humor. 

 

Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar