16 desember 2022

Dag 16 - Nothing Like The Holidays


 

 

 

 

 

 

 

 

Dagens film er den amerikanske filmen «Nothing Like The Holidays» fra 2008. Filmen er regissert av Alfredo Rodriguez de Villa og har Alfred Molina, Freddy Rodriguez, Debra Messing og John Leguizamo i hovedrollene.

 

Synopsis: Det er juleferie og familien Rodrigues samles fra fjern og nær hos foreldrene i Chicago for å feire julen og at deres yngste bror er kommet tilbake fra krigstjeneste med livet i behold

Trailer:

 Regissør Alfredo Rodriguez de Villa er en regissør som ser ut til å ha hovedfokus på å gi ut filmer med latin amerikanske skuespillere i hovedrollene og en sterk latin amerikansk fokus på manuset. Dette kan sees i et par av de andre filmene han har regissert også som «Washington Heights» fra 2002 og «Yellow» fra 2006. 

 

Julefilmer med familie-intriger er som jeg sikkert har nevnt 100 ganger før ikke min greie. Det er et par som har vært greie nok som Fanny Og Alexander og den norske Gledelig jul fra i fjor, men ellers skal det mye til for at jeg skal like en julefilm med krangling og familieintriger som hoved-plot. 

 

Men når det er sagt så var det jo interessant å se hvordan en latin amerikansk julefeiring arter seg, da det jo er ganske annerledes enn her hjemme i de snøfylte skogene. 

 

Skuespillerne gjør en god jobb og da kanskje spesielt Alfred Molina i rollen som Edy og john leguizamo som Mauricio. Disse er to skuespillere jeg har veldig sansen for og de pleier som regel alltid å gjøre noen gode rolletolkninger uansett hva for en film de dukker opp i. 

 

En litt morsom kuriositet er at Alfred Molina og Elizabeth Peña som spiller foreldrene til John Leguizamo sine foreldre er bre 9 og 1 år eldre enn han. 

 

Filmen gir litt julestemning med selve juleselskapet, julepynt, et juletre, julepresanger og en svær julepyntet isdam. 

 

Et par artige scenener som blant annet tre-kutting scenene har vi også her, men kanskje ikke nok til å forvare «komedie» merkingen på Blu-rayen for å si det slik. 

 

Dette var nok en film jeg sjekket ut på Blu-ray og film nummer to som ble importert via Tyskland. Tyskerne kan dette med å gi ut film på fysisk format og nå har de endelig forstått at det kan være greit å ha med original lydsporet på ting også (i motsetning til på tidlige DVD utgaver) så dette var en god utgivelse. 

 

Litt i overkant mye krangling og intriger i denne filmen for min del, men i det minste en annerledes julefilm for de som ønsker å se noe helt annet. 

 

Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar