20 desember 2022

Dag 20 – Duck the Halls: A Mickey Mouse Christmas Special



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dagens tv-episode er den amerikanske tegnefilmen «Duck the Halls: A Mickey Mouse Christmas Special» fra 2016. Episoden er regissert av Alonso Ramirez Ramos og David Wasson og har Bill Farmer, Tress MacNellie, Tony Anselmo og Chris Diamantopoulos som stemmegivere. 

 

Synopsis: Donald har bestemt seg for å bli igjen og feire jule med Mikke og gjengen istedet for å dra sydover med Daisy og alle de andre endene.

Trailer:

«Duck the Halls: A Mickey Mouse Christmas Special» er en episode i TV-serien «Mickey Mouse» som ble laget mellom 2013 og 2019. Serien var et forsøk på å «gjennopplive» den gode gamle Mikke mus karakteren fra hans glansperiode på 1930 taller, og siden serien gikk i hele 6 sesonger vil jeg tro de fikk til dette. 

 

Denne episoden er forøvrig den lengste av alle episodene i løpet av de seks sesongene som serien ble vist, da de aller fleste andre episodene varer i kun 4-5 minutter (dessverre). 

 

Serien ble etterfulgt av «The Wonderful World of Mickey Mouse» i 2020 da Mikke feiret 92 år og også denne serien var meget populær. 

 

Denne jule-episoden er nummer 21 i sesong nummer 3 av serien. Den hadde premiere 9 Desember i 2016 og fikk gode omtaler da den ble vist på TV. 

 

Jeg må si jeg har veldig sansen for animasjons stilen de har brukt i denne serien, da den har en litt mer «voksent» preg enn mange av de siste versjonene av Mikke som har værtp å TV de siste 20-30 årene. Serien har også litt mer av slap-stick humoren som man så i de tidlige kortfilmene med Mikke og gjengen. 

 

Stemmegiverne her gjør også en veldig god jobb og jeg er veldig glad for at John Kassir gjør en såpass god jobb som han gjør med stemmen til Scrooge McDuck. Dette da det sannsynligvis var veldig vanskelig å finne en erstatter til «Alan Young» som hadde stemmen hans siden 1987 frem til han døde i 2016. 

 

Nok en kort animert liten julefilm dette, som fint kan klemmes inn i en travel julehverdag. På tross av at tegnestilen er litt mer voksen i stilen, så vil jeg nok tro at også barna vil like dette, og den kommer sterkt anbefalt fra meg. 

 

Den har også mye flott julestemning med alt som hører julen til og gir assosiasjoner til julen i gamle dager, noe som aldri er feil i mine øyne. 

 

Serien ble originalt vist på Disney Chanel, men er nå flyttet over til Disneys nyeste produkt «Disney+» istedet. I tillegg kan den leies på AppleiTunes for de som heller vil det. 

 

Så denne lille tegnefilmen kommer sterkt anbefalt fra min side og er bare å snurre i gang så fort som mulig. 

 

Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar