14 desember 2022

Dag 14 – How Murray Saved Christmas












 

 

 

Dagens film er den amerikanske animerte jule-spesialen «How Murray Saved Christmas»fra 2014. Spesialen er regissert av Peter Avanzino og har Nick Jameson, Dennis Haysbert, Sean Hayes, Jason Alexander og Jerry Stiller som stemmegivere.

 

Synopsis: Delikatesse-butikk eier Murray Weiner havner plutselig i en situajon hvor han må ta over nissens jobb en jul. Hvordan skal Murray klare å gjøre nissens job på en god måte?

Trailer:


How Murray Saved Christmas er en julespesial som ble sendt på NBC 5. Desember 2014. Spesialen er basert på en barnebok laget av Mike Reiss i år 2000 og deler av oppfølgerboksen «Santa Clausthrophobia».

Selve spesialen ble laget Univer Snimation Studios fra Glendal i California som blant annet har vært med å laget The Land Before Time filmene, An American Tail oppfølgerne og Curious George filmene.


Spesialen ble sett av rundt 4 millioner ameriaknere når den gikk på TV og fikk ganske blandede omtaler fra amerikanske medier. Noen aviser som «L.A Times» følte den både var underholdende og god, mens andre som «Variety» mente den rett og slett var bortkastet tid. 

 

How Murray Saved Christmas har blitt beskrevet som en mer «menneskelig» utgave av en Simpsons eller Futurama episode. Noe som kanskje ikke er så rart da både regissør Peter Avanzino og Mike Reiss faktisk har jobbet med både the Simpsons TV serien, Futurama og The Simpons filmen. 

 

Blant stemmegiverne finner vi to av mine tv-serie favoritter i form av Jason Alexander som nok for de fleste er best kjent som George i Seinfeld og Jerry Stiller som spilte faren til Jason Alexander i samme serie og hadde en av hovedrollene i The King Of Queen som jeg også setter høyt på humor listen min. 

 

All dialog i filmen er på rim, noe som er litt artig, selv om det er noen nød-rim her og der som ødelegger litt av flyten. Historien er både underholdende og godt laget og jeg syntes denne lille julespesialen var meget god. 

 

Spesialen har bra med julestemning med både julenissen på plass, snø, julepynt, og julegaver. Vi har også en del sanger i løpet av spesialen og flere av disse var overraskende fengende. De ble faktisk også nominert til en Emmy pris så det var tydeligvis flere enn meg som likte disse sangene. 

 

TV Spesialen ble utgitt på DVD i 2014 og kan leies på både Amazon Prime, Vudu, iTunes og Google Play for de som heller ønsker det alternativet. 

 

En artig animert jule-spesial som er vel vert å sjekke ut for ungdommen og voksne, men ikke noe for de små barna denne her. 

 

Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar