17 desember 2022

Dag 17 – The Christmas Toy






 

 

 

 

 

 

 

 Dagens film er den amerikanske julespesialen «The Christmas Toy» fra 1996. Spesialen er regissert av og har Jerry Nelson, Kathryn Mullen, Steve Withmore og Dave Goelz som stemmegivere. 

 

Synopsis: Det er juleaften og alle leketøyene kommer til live. Rugby the Tiger husker at han var årets jukeleke foregående år og vil bli dette igjen. Men forviklinger skjer og det blir opp til de andre lekene å sikre at de ikke blir oppdaget av barna.

Trailer:


Da var det igjen tid for litt juleunderholdning fra The Jim Henson Group. Jim Henson og gjengen kan dette med å lage underholdning for både store og små og de har lagte flere julespesialer som jeg har sett her på bloggen tidligere. 



Da i form av «ChristmasOn Sesame Street» den 3. Desember 2013, «A Muppet Family Christmas» den 11. Desember 2011. «Emmet Otter’s Jug Band Christmas» 1. Desember 2011 og «A Muppet Christmas Carol» den 1. Desember 2016. 

 

Filmen ble vist for første gang på ABC 6. Desember 1986 og var en suksess da den ble vist på TV. Det ble faktisk laget en TV-serie inspirert av denne noen år senere under navnet «Secret Life of Toys» fra 1994. 

 

The Christmas Toy er med sine 50 minutters spilletid en kort affære å komme seg igjennom og den passer fint inn i en litt travel førjuls tid. 

 

Originalt hadde filmen en introduksjon av Kermit The frog og denne ble utgitt på VHS i 1993. Men dessverre har denne introduksjonen blitt klippet bort fra min DVD utgave fra 2008, da det var blitt problemer med rettigheten til Muppet-karakterene.
Men utgaven som ligger ute på Archive.org har med denne introduksjonen for de som vil se den HER.

Filmen har i grunn både samme oppbygning og konsept som en kjent Pixar film som kom noen årr senere, nemlig Toy Story. Så jeg lurer på om ikke noen i Pixar systemet har sett denne filmen og blitt inspirert. 



The Christmas Toy er nok rettet litt mer mot de aller minste enn flere av de andre julespesialene fra Henson Group, så små barn vil nok definitivt elske denne filmen. 

 

Men når det er sagt så syntes også jeg at denne var rimelig sjarmerende og underholdende, selv om jeg helt klart ikke er i målgruppen her. Den gav litt nostalgiske minner, noe som er litt rart med tanke på at jeg aldri har sett den før. Men det kan jo hende den dukket opp på TV en gang når jeg var liten og det har gått i glemmeboken. 

 

Sangene her er som alltid i Henson sine produksjoner både fengende og artige, samt at de ikke varer for lenge, slik mange av Disney sine nyere sanger i deres filmer er. 

 

Julespesialen har bra med julestemning med både Snø, julegaver, julepyntet hus og et juletre. Så her er julestemningen på topp.


Filmen er tilgjengelig å se på Archive.org som før nevnt, på DVD og også på Amazon Prime. 

 

En julespesial som nok passer best for småbarnsfamilien, da både store og små kan bli underholdt av denne. Men jeg likte den godt så om man vil se på litt nostalgisk barne-underholdning er den vel anbefalt.

Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar