05 desember 2023

Dag 05 – Haul Out The Holly

 

Dagens film er den amerikanske filmen Haul Out The Holy fra 2022. Den er regissert av Maclain Nelson og har Eliza Hayes Maher, Walter Platz, Wes Brown og Lacey Chabert i hovedrollene. 

 

Synopsis: Emily ser fram til en rolig jul alene i foreldrenes hus. Men når naboene protesterer mot mangelen på julepynt, tvinges hun til å delta i alle julens fester.

Trailer:

I likhet med lørdagens «A Chirstmas Carol» adapsjon som det stort sett blir sett en av hvert år, så er det også få JuleFilmFestivalen som har blitt gjennomført uten at det har blitt sett en film med min amerikanske favorittskuespillerinne «Lacey Chabert» i hovedrollen.


Dette er jo i tillegg en Hallmark film, noe som også har blitt hyppig sett her på JuleFilmFestivalen gjennom de foregående 15 årene. 

 

Hallmark sine filmer pleide som regel å ha et veldig TV-preg med dårlige kulisser, få lokasjoner og mye kunstig snø. Men de siste årene har produksjonen tatt seg kraftig opp og det har de senere år vært mange av Hallmark sine filmer jeg har likt overraskende godt. 

 

Så i år er intet unntak og årets valg falt da på «Haul out the Holly». 

 

Maclain Nelson er en regissør som er ganske kjent med det å lage julefilmer, da han allerede har regissert fire stk i form av «Christmas On My Mind», «Christmas In Vienna», «Small Town Christmas» og «A Heidelberg Holiday» for Hallmark. 

 

Om Lacey Chabert er julefilmprinsessen, må nok Wes Brown kalles for julefilmprinsen, da også han har spilt i en stor mengde julefilmer for Hallmark. Hele 8 julefilmer har han spilt i siden 2016, noe som jo er imponerende. Så enten har Hallmark få skuespillere å putte inn i julefilmene sine, eller så har de fått gode tilbakemelding på at seerne liker både Brown og Chabert i hovedroller i julefilmene. 

 

Filmen inneholde jo alt som en typisk hyggelig julefilm skal ha. Her har vi både snø (dog fake-snø), julepynt, juletrær julegaver, julesanger og julehygge. 

 

Historien er jo stort sett akkurat det samme i alle Hallmark sine julefilmer, man bare bytter ut hvilken jobb hovedkarakterene har og hvilket «problemet» som har oppstått for at hovedkarakterne skal finne sammen. 

 

Skuespillerne gjør en god jobb her og jeg likte spesielt godt Stephen Tobolowsky i rollen som Ned, en rolle han var det perfekte valget til. Om det er en tilfeldighet at han har har det samme rollenavnet som i «Groundhog Day» vet jeg ikke, men jeg velger å se på det som en hyllest til rollen hans der. 

 

Filmen er tilgjengelig både på DVD og Blu-ray og kan streames på både Amazon Prime og Discovery+ her hjemme. 

 

Filmen har faktisk allerede fått en oppfølger i form av Filmen «Haul out the Holly: Lit Up» som hadde premiere på Hallmark Chanel 26. November i år, så kanskje denne dukker opp på listen for neste år. 

 

Er dette Oscar materiale? Nei, men det er en lettfattelig Hallmark julekomedie med alle de vanlige Hallmark kjennetegnene. Så jeg ble underholdt i 90 minutter og det vil jeg helt klart tro andre som ønsker litt lettfattelig juleunderholdning også vil bli. 

 

Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar