16 desember 2023

Dag 16 – Silent Night, Deadly Night 3: Better Watch Out!




 

 

 

 

 

 








Dagens film er den amerikanske filmen
Silent Night, Deadly Night 3: Better Watch Out! Fra 1989. Den er regissert av Monte Hellman og har Isabel Cooley, Richard Beymer, Bill Moseley og Samantha Scully i hovedrollene. 

 

Synopsis: Ricky Caldwell som har ligget i koma i mange år våkner igjen og begynner å forfølge en blind dame som han har en psykisk forbindelse med.

Trailer:

Dette er da film nummer 3 i "Silent Night, Deadly Night" serien. Serien startet med Silent Night, Deadly Night» utgitt i 1984, mens oppfølgeren Silent Night Deadly Night Part 2 (som jeg så her tilbake i 2011) kom i 1987. Deretter hadde vi denne som kom i 1989, før de to siste filmene i serien Silent Night, Deadly Night 4: Initiation kom i 1990 før serien ble avsluttet med Silent Night, Deadly Night 5: The Toy Maker kom i 1991. 

 

Jeg har jo fortsatt ikke klart å fått rotet meg til å få tak på den første filmen i serien, så da blir det nok en oppfølger til denne i år istedet. 

 

Hovedrolleinnehaver Bill Moseley er nok et kjent navn for mange, da han har spilt i flere skrekkfilmklassikere gjennom karrieren, som the Texas Chainsaw Massacre 2, Night of the Living Dead remaken fra 1990, Army Of Darkness, House Of 1000 Corpses, The Devil's Rejects og Halloween remaken for å nevne noen. 

 

Moseley sin rolletolkning her er veldig annerledes enn det "over-the-top" Eric Freeman gjorde i den samme rollen i den forrige filmen i serien da denne filmen tar seg selv veldig mye mer seriøst. 

 

Mens Part 2 var ganske tullete og useriøs, så tar denne filmen seg selv veldig mye mer seriøst. I tillegg har Ricky fått seg en snodig anretning på hodet som eksponerer hjernen hans, noe som ikke gir noe som helst mening basert på avslutningen av den forrige filmen.,

 

Dette gjør at han istedet for å gå rundt med artige kommentarer som i den forrige filmen istedet går rundt som et slags Frankenstein monster og ikke har en eneste replikk. 

 

Samantha Scully som kun spilte i fire filmer i sin korte filmkarriere, gjør en god rolletolking her som Laura og jeg ble positivt overasket over hennes prestasjoner her med tanke på at filmen ikke er helt det store. 

 

Historien i filmen følger handlingen i den forrige filmen, men er lagt seks år senere. Så jeg vil tro det kan være en fordel å ha sett den forrige filmen, men dette er ikke 100% nødvendig, da man kan få noe ut av denne uten å ha sett den også. 

 

Det skjer heller ikke så veldig mye i filmen og det er mye frem og tilbake og lange dialogsekvenser til å være en skrekkfilm. Når det førskje skjer noe interessant varer disse «snuttene» i et par minutter, før det er tilbake til høy dialogføringe igjen, så et litt merkelig valg for denne typen film. 



 

 

 

 




Den forrige filmen hadde jo litt julestemning da Ricky gikk rundt i nissedrakt, men her er det heller dårlig med dette. Vi har en nisse som titter innom i en scene og en kort sekvens med et juletre og julegaver men ellers er et lite som gjør dette til en julefilm, bortsett fra tittelen på filmen. 

 

Filmen ble aldri satt opp på kino og var en av mange «rett-på-video» titler som kom på slutten av 1980-tallet. Filmen ble da sluppet både på VHS og på Laserdisc. 

 

Den forrige filmen i serien gjorde det ikke spesielt bra, men det ble likevel bestemt at man skulle lage enda en oppfølger i serien på tross av dette. Man brukte da omlag et år på å få satt sammen et manus og var klare til å lage filmen. 

 

Men like før filmingen skulle starte ble hele manuset kassert og man måtte begynne hele jobben på nytt. Noe som da første til at det nye manuset ble skrevet på en uke i slutten av mars, filmingen av filmen ble gjort i løpet av april måned og klippingen fullført i løpet av Mai. Filmen hadde så premiere på festivaler i Juli 1989. 

 

Det har forøvrig også kommet en remake av den første filmen i 2012, med navnet «Silent Night» regissert av Steven C. Miller, men denne har jeg heller ikke fått sett. Filmen fikk ganske lunkne omtaler, men det kan jo hende denne dukker opp i en senere utgave av JuleFilmFestivalen. 

 

Hele serien med alle de 5 første filmene er tilgjengelig på Blu-ray fra Vestron video eller så kan filmen streames på Tubi, eller leies på både AppleTV, Amazon Prmie, Google Play og Youtube. 

 

Juleskrekk har blitt gjort mye bedre enn dette av andre filmskapere både før og etter, så Silent Night, Deadly Night 3 er en film som godt kan skippes, om man ikke har en veldig soft-spot for dårlige juleskrekk-oppfølgere da såklart. 


 

Terningkast:

 



 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar