19 desember 2023

Dag 19 – Mrs. Santa Clause





















Dagens film er den amerikanske filmen Mrs. Santa Clause fra 1996. Den er regissert av Terry Hughes og har Lynsey Bartilson, Terrence Mann, Michael Jeter og Angela Lansbury i hovedrollene. 

 

Synopsis: Mrs. Santa Claus blir hvert år neglisjert av sin mann under julehøytiden. Men i år bestemmer hun seg for å ta reinsdyrene og sleden ut på en tur og ender opp i de litt mer suspekte delene av Manhatten tidlig på 1900 tallet.

Trailer: 

I år har det vært en veldig stor mengde med nyere filmer, så jeg tenkte vi måtte forsøke å få inn et par i alle fall bitte litt eldre tittel på listen også, her da i form av Mrs. Santa Clause. 

 

Dette er også dag nummer to med musikaler, da også denne filmen i likhet med gårsdagen er en musikal. Filmen ble faktisk også markedsført som den første TV-filmen med original musikk siden Rodgers & Hammerstein’s Cinderella fra 1957. 

 

Filmen er utgitt av Hallmark Entertainment, og var om min research ikke er helt feil en av de første julefilmene som Hallmark laget. På tross av at Hallmark hadde minsre budsjetter å jobbe ut i fra på 90-tallet enn de har nå, så syntes jeg produksjonen på denne TV filmen er meget god. 

 

Hovedrollen som Mrs. Santa Claus spilles her av skuespillerlegenden Angela Lansbury. Lansbury som gikk bort i fjor i en alder av 96 år spilte igjennom karrieren i over 120 filmer. Blant annet filmer som Tenth Avenue Angel, Blue Hawaii, The Manchurian Candidate, Bedknobs And Broomsticks, Death On The Nile, The Lady Vanishes og The Company Of Wolves.


Pesonlig kjenner jeg henne best fra de drøyt 260 episodene av Murder She Wrote som gikk på TV mellom 1984 og 1996. 

 

Hun gjør en veldig morsom og god rolletolkning her som Mrs. Santa Claus og passer i mine øyne perfekt i denne rollen. Hun har også en meget god sangstemme fortsatt i en alder av 71 år. 

 

Filmen har et par politiske poenger i løpet av spilletiden, som blant annet at kvinner skal få lov til å stemme og lover for barnearbeid. Dette var noe som ble lagt til etter at Angela Lansbury først sa nei til filmen, da hun følte den var for overfladisk. Så for å å henne med i hovedrollen måtte de få inn noen politiske emner slik at hun følge at filmen filmen fikk litt mer tyngde og verdi. 

 

Charles Durning som for min del går inn under kategorien «skuespiller alle vet hvem er, men som få kjenner navnet på» spiller her rollen som Julenisse, noe han gjør godt. Han er kanskje ikke helt på høyde med klassiske julenisser som Edmund Gwenn og Richard Attenborough men han spiller godt her. 

 

Filmen er både koselig og føltes nostalgisk på tross av at den «kun» er 26 år gammel. Julestemning får man også massevis av her i og med at hovedkarakterene jo faktisk er nissen og nisse mor. Samt at man har både julepynt, nissens hus på nordpolen, julegaver, julelys, julemusikk og alt annet som hører med til en god julefilm. 

 

Filmen er jo en musikal og her syntes jeg at musikken passet bedre inn i historien og ikke minst var mer underholdende enn musikken i gårsdagens film. Musikken fra filmen ble såpass populær at den faktisk ble utgitt på både CD og kassett i 1996. 

 

Filmen hadde premiere i USA på CBS 8 Desember 1996. Den hadde ovr 22 millioner seere når den ble vist og fikk hederlige omtaler i avisene. 

 

Mrs. Santa Claus ble utgitt på VHS of laserdisc i 1997, og på DVD i 2003. Filmen er tilgjengelig på DVD på bruktmarkedet fortsatt , og kan streames på blant andre Tubi, Pluto TV og Plex. 

 

En koselig og smått nostalgisk julefilm dette her som fungerer både for store og de litt større små. Så vel anbefalt å sjekke ut uken før jul denne her. 

 

Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar