15 desember 2023

Dag 15 – Julestorm






















Dagens film er den norske mini serien Julestorm fra 2022. Den er regissert av Per-Olav Sørensen og har Jon Øigarden, Thea Sofie Loch Næss , Alexandra Rapaport og Dennis Storhøi i hovedrollene. 

 

Synopsis: Et kraftig uvær over flyplassen gjør at folks juleplaner krasjer i kansellerte fly, lange køer, pålagt overtid og dyr flyplasspils.

Trailer:

Julestorm (Eller A Storm For Chrstmas som eden er kjent som internasjonalt) er noe så sjelden som en Norsk Julemini-serie, som ble vist på Netflix før julen 2022. Serien består av seks, tretti minutters episoder som henger sammen. 

 

Serien er regissert av Per-Olav Sørensen, som også har vært med å skrevet manus, da sammen med Jan Røyneland og Lars Saabye Christensen. Røyneland har arbeidet med flere andre store produkssjoner som blant andre Okkupert, Kongens Nei og Spionen for å nevne noen. 

 

Lars Saabye Christensen er vel kanskje ikke et navn som trenger så mye prestasjon, da han jo er en av Norges best kjente forfattere. Men i tillegg til bøkene han har gitt ut. har han også vært manusforfatter på storfilmer som Landstrykere, Hører Du Ikke Hva jeg Sier, Telegrafisten, Maskeblomstfamileien og Kongen Av Bastøy. 

 

Dette med juleserier er jo ikke ukjent for Per-Olav Sørensen da han også hadde regien på seriene Julestjerna fra 2021 (som jeg ikke har fått sett enda) og den meget gode «Hjem Til Jul» TV serien fra 2019 (som jeg så her 1.Desember 2021). Hovedrolleinnehaveren fra den serien Ida Elise Broch er jo faktisk også med i denne serien. 

 

Serien har en hel haug med anerkjente og gode norske skuespillere. Jeg vil gjerne trekke frem både Thea Sofie Loch Næss og Dennis Storhøi som jeg syntes spiller meget godt her i serien. Man har jo også et godt mangfold i skuespillere fra hele Skandinavia med på rollelisten. 

 

Settingen med en travel flyplass er også både interessant og god, og her får man jo samlet en stor mengde forskjellige mennesker som er på vei hit og dit. Historien er god og sammenfletter skjebnen til flere av karakterene på en god både måte. 

 

Det eneste som kanskje trekker ned litt er at det fra tid til annen blir litt klisjefylte settinger og en del replikker som føltes veldig unaturlige, men ikke nok til å fjerne det faktumet at serien er underholdende og koselig. 

 

Julestemnig er det også plenty av, på tross av at lokasjonen er en flyplass, og man har massevis av julepynt, juletrær, snø, julegaver, en julenisse og julemusikk til å sette stemning. 

 

En meget vellaget liten mini-serie dette her som veksler mellom både å være koselig, litt trist og morsom. Så her føler jeg virkelig at de har fått til en god sjangerblanding. Så en serie jeg virkelig vil anbefale for i alle fall den voksne garde. 

 

Terningkast:



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar