20 desember 2023

Dag 20 – Huberts Jul

 

















 


Dagens film er den norske filmen Huberts Jul fra 2008. Den er regissert av Tom Petter Hansen og har Kristoffer Karlsen, Johannes Joner og Atle Antonsen som stemmegivere. 

 

Synopsis: Hver episode har musikkvideoer hvor vi blir med inn i Huberts fantastiske fantasi. Høyt tempo, er gjenkjennelig og får barn og voksne til å synge og danse

Trailer:

Jeg kjøpte denne DVDen i håp om å få en litt annerledes film til å ha på JuleFilmFestivalen i år, noe jeg jo på en måte fikk. Men det jeg ble skuffet over var at på DVDen «Huberts Jul» er det kun 1 av de 10 episoder som i det hele tatt har noe med julen å gjøre. Så dette føltes litt som en enkel måte å cashe inn på å lage til et juleprodukt fra NRK spør du meg. 

 

Karakteren Hubert er skapt av Arne Svingen som er en velrenommert og aktiv norsk forfatter som nå i 2023 har gitt ut godt over 100 bøker til sammen. Svingen har først og fremst konsentrert seg om å skrive bøker for barn og ungdom, da først og fremst med fokus på «gutteliteratur» og skrekk-historier. Da blant annet med den kjente bokserien «Marg og Bein» som han har skrevet i samarbeid med Ingunn Aamodt, Jon Ewo og Tom Egeland. 

 

Bøkene om Hubert fikk han ideen til mot slutten av 1990-tallet og det har blitt gitt ut hele 9 bøker om Hubert mellom 1999 og 2006. NRK gav så ut en TV serie om Hubert i 2006, laget i Flash animasjon med to sesonger av 24 enkeltstående episoder på 10 minutter hver. 

 

Historiene om Hubert på DVDen dreier som først og fremst om Hubert og hans hverdag på skolen og det som skjer han der. Hver episode er kort, men har en slags moral gående igjennom, slik at NRK tradisjonen med at barn skal lære noe av å se barneTV ivaretas.

 

Hubert er veldig enkel i stilen og kan minne litt om South Park i oppbygningen, da det er stort sett geometriske figurer som bare er satt oppå hverandre. Men dette fungerer godt og er faktisk overraskende underholdende. 

 

Stemmegivingen i serien er også meget bra og Kristoffer Karlsen gjør en god jobb i rollen oms Hubert. I tillegg har jo navn som Johannes Joner, som spiller Rektor og Atle Antonsen som har flere små artige biroller her. 

 

Julestemningen er det vel dessverre så som så med, men den ene 10 minutters episoden som omhandler julen har i det minste litt snø, julepynt, juleskuespill, julesnissen og nordpolen. 

 

Serien passer nok best for de litt eldre barna og det er ikke så veldig mye å hente her for de voksne vil jeg tro. Men animasjonsstilen er artig og et par av episodene er småmorsomme. Men jeg vil nok ikke anbefale å gå mann av huse for å skaffe seg DVD utgivelsen av serien, da jule-episoden kun er på skarve 10 minutter her. 

 

Terningkast:







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar