11 desember 2023

Dag 11 – A Year From Now














 

 

 

 

 

Dagens film er den amerikanske filmen A Year From Now fra 2021. Den er regissert av Ricky Kennedy og har Colby Green, Calvin Henson Jr. Thomas Elam og Althena Hayes i hovedrollene. 

 

Synopsis: I en bisarr blanding av A Christmas Carol og Groundhog dag lever en ung dame igjennom syv år av sitt liv på en uke.

Trailer:

Vel, beskrivelsen en blanding av «A Christmas Carol» og «Groundhog Day» fanget i alle fall min oppmerksomhet, selv om disse «sammenligningene» som blir gjort til andre filmer i 99% av tilfelle er langt fra sannheten eller hvordan filmen kommer til å bli. 

 

Regissør Ricky Kennedy har kun 1 film på CVen fra før (i tillegg til to kortfilmer) og denne var den fiktive dokumentarfilmen "The Stort Of Time Travel" fra 2014. 

 

Skuespillerne i filmen er alle relativt ukjent, i alle fall for meg, noe som kanskje ikke er så rart da de aller færreste har spilt i en eneste langfilm fra før. Dette da med unntak av Brad Maule som jeg har sett i et par Tv-serier (som blant annet 7th Heaven) på 90- og 2000-tallet.


Filmen hadde i følge kilder et budsjett på beskjedne 25 000 dollar, noe som må sies å være et rimelig mikroskopisk budsjett for en langfilm. 

 

Det store spørsmålet er jo da om man skal gi denne filmen litt albuerom siden den er laqgte på et såpass lite budsjett, i motsetning til andre filmer som kanskje har budsjett på mange hundre millioner kroner. Men jeg tenker sånn at for min del er det filmopplevelsen som er det vesentlige og ikke hvor mye penger som er brukt på å lage filmen. 

 

Og vel det er jo ikke til å stikke under en stol at filmen har et litt billig utseende for å si det sånn. Filmen mangler det jeg liker å kalle for «filmfilteret» og det føltes mer som å sitte å se på et nyhetsinnslag istedet for en film. 

 

Skuespillet her er også dessverre rimelig under pari, og litt for mange av skuespillerne føltes det ut som leser rett fra et manus som er plassert ved siden av kamerat utenfor bildet. Den kanskje aller verste er Susan Triana som spiller moren i filmen da hun virkelig ikke klarer å levere så mye som en replikk overbevisende og ofte må bruke et sekund eller to på å huske hvilken replikk som skal brukes. 

 

Historien er vel ikke helt håpløs, men om man skal lage en historie som er repetitiv, så må man forsøke å lage noe gøy og spennene ut av det og det klarer ikke denne filmene på noen av frontene. Man får jo heller ikke noe bakgrunnsinformasjon om karakterene i filmen overhodet, her blir man bare kastet rett inn i handlingen midt i julefeiringen for at man selv må prøve å nøste ut hva som foregår. 

 

Jeg får heller ikke helt den store julefilmføleselen av filmen. Dette så klart først og fremst fordi det ikke er så mye som en snøfnugg å se noe sted. Man har jo lit julepynt i huset og handlingen er jo lagt rundt julaften, men julestemning mangler helt for min del her. 

 

Musikken i filmen hjelper heller dessverre ikke på, da den føltes ut som den er hentet rett ut fra et lydbibliotek på nettet, hvor man kan finne gratis sanger å bruke til forskjellige produksjoner, noe man sannsynligvis også har gjort. 

 

Filmen er tilgjengelig både på Amazon Prime, Apple TV og på tjenesten Tubi for de som har den. 

 

Som før nevnt er A Year From Now laget på et mikrobudsjett, men selv om man legger litt go-vilja til på grunn av dette er dette dårlige greier. Skuespillet er elendig, julestemningen fraværende, historien er ikke så interesant og de 84 minuttene filmer varer er rett og slett alt for lenge. Stay Away.

Terningkast:





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar