08 desember 2023

Dag 08 – Father Christmas Is Back

 














 

 

 

 

 

Dagens film er den britiske filmen Father Christmas Is Back fra 2021. Den er regissert av Mick Davis og Philippe Martinez og har Natalie Coxx, John Cleese, Kelsey Grammar og Elisabeth Hurley i hovedrollene. 

 

Synopsis: Fire kranglevorne søstre får et lynkurs i familiekos når faren, som de ikke har sett på mange år, plutselig dukker opp til julefeiringen på herregården deres.

Trailer:


Kelysey Grammar er vel for de fleste best kjent fra hans tid i Cheers og ikke minste fra spin-off serien Frasier. En serie som forøvrig har blitt gjennopplivet igjen i år med Grammar i hovedrollen. 

 

John Cleese er det jo også alltid hyggelig å se i filmer, selv om rollen han har fått i filmer de siste årene blir mindre og mindre og filmene får mer og mer B-preg. I følge han selv hadde han følt for å pensjonere seg for årevis siden, men oppgjøret etter det siste skilsmisse-oppgjøret gjorde visstnok at han for tiden ikke har så mye penger igjen så da måtte karrieren fortsette. 


Litt artig er det jo også med aldersforskjeller i Hollyood, da Kelsey Gramar som spiller faren til Elizabeth Hurley sin karakter er bare 10 år eldre enn henne, mend Caroline Quentin som spiller hennes mor er kun 4 år eldre enn henne.


I følge sjangerspesifikasjonen på IMDB så er Father Christmas Is Back en komedie. Men enten så er jeg blitt gammel og humørløs eller så er denne filmen rett og slett ikke morsom i det hele tatt. 

 

Noe som jo er litt trist da det jo er mange kvalitetskuespillere med i filmen, noe som en skulle tro at dro opp kvaliteten litt. Men historien er heller ikke særlig original eller spennende og det blir mer krangling og intriger enn hyggelig underholdning her for å si det sånn. 

 

Filmen har jo noen juleelementer som et julemarked og litt julepynt her og der, men noen spesiell julestemning kan jeg ikke si at jeg får av filmen. Sett bort fra det faktum at hele familien har «Christmas» til etternavn kunne filmen like godt vært lagt midt på sommeren og gitt like mye (eller lite) interessere som den gjør her. 

 

Filmen fikk sågar også en oppfølger i 2022 med tittelen "Christmas Is Paradise" hvor både Kelsey Grammar, Nathalie Cox og Elizabeth Hurley er med. En film jeg ikke har sett og som heller ikke står øverst på lista for de kommende årene.


Da denne filmen er en såkalt «Netflix-Exclusive-Film», så har ikke jeg funnet den tilgjengelig noe annet sted en på Netflix, så da er det her de som vil se filmen må inn. 

 

Alt i alt en heller laber affære dette her og en film som ikke klarer å bestemme seg for om den skal være et familiedrama eller en komedie. Her finnet det mye andre gode julefilmer å bruke tiden på istedet,så denne kan fint droppes. 

 

Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar