23 desember 2023

Dag 23 – A Merry Scotish Christmas



Dagens film er den amerikanske filmen A Merry Scotish Christmas . Den er regissert av Dustin Rikert og har Kellie Blaise, James Robinson, Scott Wolf og Lacey Chabert i hovedrollene. 

 

Synopsis: Her følger vi de søskenparet Lindsay Og Brad, som ikke akkurat har hatt så mye med hverandre å gjøre, på en reise til Skottland under julen for å gjenforenes med deres mor, Jo.

Trailer:


Dette er nok den aller nyeste filmen som har blitt sett under årets festival da det kun er litt over en måned siden den hadde premiere på Hllmark Channel den 18 november i år. 

 

Ikke nok med at dette er den andre filmen med Lacey Chabert i årets filmfesitval, men regissør Dustin Rikert har jo også hatt en annen film på lista i år, da Where Are You Christmas som ble sett her for 9 dager siden. 

 

Lacey Chabert og Scott Wolf har en felles fortid, da de begge spilte sammen i serien Party Of Five mellom 1994 og 2000 som søsknene Claudia og Bailey Salinger. Her i filmen stopper de jo også innom en pub som heter nettopp «Salinger», så en liten hyllest til serien de spilte i der da med andre ord. 

 

Skottland er jo et veldig flott land og vi får mange flotte landskapsbilder og snødekte fjell her. Så jeg må si det er litt befriende å se en julefilm i litt nye landskaper, ikke bare amerikanske og kanadiske småbyer i disse Hallmark julefilmene.

 

Slottet mesteparten av handlingen foregår i ser og så utrolig flott utog var et godt valg for lokasjon da julestemningen er på topp. 

 

Filmen har bra med julestemning og alle elementene som gjør en god Hallmark juelfilm er på plass, som juletrær, julemusikk, snø, kakebaking, julegaver, julepynt og julegensere. 

 

Handlingen er ganske typisk Hallmark, men denne gangen har de dysset ned litt på romantikken og fokusert mer på familieforholdet til Morgan familien, noe som er en hyggelig avveksling fra normalen. Men litt romantikk måtte de jo så klart slenge med, så for de som liker det i julefilmene sine så vil de få det også her. 

  

Skuespillerne gjør også en god jobb her, selv om Scott Wolf er tidvis føltes litt stiv og ukomfortabel i noen av dialogene. 

 

Filmen er enn så lenge kun tilgjengelig på Hallmark Channel, men jeg er helt sikker på at den kommer til å dukke opp på flere steaming tjenester nærmere julen neste år. 

 

Alt i alt en koselig og vel gjennomført julefilm fra Hallmark med flotte lokasjoner og en god historie. Vel anbefalt. 

 

Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar