13 desember 2023

Dag 13 - Teddybjørnens Jul





















D
agens film er den norske filmen Teddybjørnens Jul fra 2022. Den er regissert av Andrea Eckerbom og har Marianne Krogness, Lene Kongsvik Johansen, Vegard Strand Eide og Marte Klerck-Nilssen i hovedrollene. 

 

Synopsis: Mariann møter Teddys blikk i lykkeboden. Er han levende? Hun bare må få tak i ham! Men Teddy vil helst komme til en rik familie.

Trailer:

Dag nummer 2 på rad med barnefilmer, i dag i form av Teddybjørnens jul fra i fjor. 

 

Regissør Andrea Eckerbom har i tillegg til å ha jobbet på storfilmer som Max Manus, Kon-Tiki og Bølgen, faktisk regissert en julefilm fra før. Dette var Snekker Andersen og den vesle bygda som glømte at det var jul som jeg så her på bloggen i 2020. Dette er forøvrig den eneste filmen hun har regissert før denne fra 2022. 

 

Filmen er som noen kanskje allerede har gjettet seg til allerede en slags filmversjon av Alf Prøysens kjente vise «Teddybjørnens Vise» fra 1950. 

 

Manuset til filmen er skrevet av den kjente norske forfatteren Harald Rosenløw Eeg og Lars Gudmestad som har vært manusforfattere på et 20 talls filmer de siste 20 årene. 

 

Historien er lagt til det glade? 1960-tallet og vil nok gi mange besteforeldre som ser filmen litt nostalgiske følelser om tidligere julefeiringer. Så filmen har md andre ord både litt for barna og litt for de voksne. 

 

Jeg må innrømme at jeg var litt skeptisk til hvordan selve «Teddybjørnen» og «pinnsvinet» skulle se ut og røre seg. Men her har «Expanse» som står bak effektene gjort en veldig god jobb, da begge disse karakterene er overraskende «levende» og troverdige. 

 

Skuespillerne gjør en god jobb her og spesielt Vegard Strand Eide og Marte Klerck-Nilssen i rollene som de små barna Mariann og Lillebror. Som tidligere nevnt i andre anmeldelser føler jeg ofte at barneskuespillere enten gjør en god jobb eller dårlig jobb i roller og sjelden noe i midten. Men her er barna både sjarmene og troverdige i rollene de har. 

 

Filmen har veldig godt med julestemning og det er koselig å se julefeiring slik den var før i tiden. Her har vi både snø, juletrær, julegaver, julesanger og en julenisse så her er alle juleelementene på plass. 

 

Filmen hadde kinopremiere i slutten av november i fjor og hele 250 000 kinogjengenre så filmen i løpet av tiden den gikk på kino, noe som må sies å være bra. Filmen var også meget populær i Tyskalnd og hadde hele 30 000 besøker den første helgen den ble vist der nede.

 

Dessverre har denne filmen aldri blitt utgitt på disk i Norge , for de av oss som er litt sære og fortsatt samler på sånt. Men den har fått en fin Blu-ray utgivelse i Tyskland med både norsk og tysk språk. Ellers så kan filmen kjøpes på TV2Play. 

 

Nok en film jeg ble meget positivt overasket over og og denne vil nok fort kunne gå inn som en liten juleklassikere i årene som kommer. En artig film som hele familien kan kose seg med i tiden før jul. 

 

Terningkast:



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar