14 desember 2023

Dag 14 – Where Are You Christmas















 

 

 

 

Dagens film er den amerikanske filmen Where Are You Christmas fra 2023. Den er regissert av Dustin Rikert og har Julie Warner, Jim O'Heir, Michael Rady og Lyndsy Fonseca i hovedrollene. 

 

Synopsis: Addy ønsker seg et år uten julefeiring og hun kner da plutselig opp til en verden i sort/hvit. Hun må da samarbeide med byens to mekanikere for å gjenopprette julen.

Trailer:

Dustin Rikert har mye erfaring med å lage julefilmer, da han har jobbet på en hel haug TV-filmer opp igjennom årene. Hele 13 julefilmer har han vært med å produsere og 6 av disse regisserte han også. 

 

Lyndsy Fonseca er en anerkjent Hollywood skuespillerinne som de siste årene har satset mer på TV filmer.  Hun har velkjente filmer som Kick-Ass, Hot Tub Time Machine og The Ward i tilegg til de kjente TV Seriene Big Love, How I Met Your Mother, Nikita Og Desperate Housewives på Cven. Hun gjør en god jobb her i filmen i rollen som Addy og viser at hun fortsatt er en kvalitets-skuespiller, selv om det ser ut som om de store Hollywood rollene har bremset opp litt de siste årene.

  

Hun gjør en god jobb her i filmen i rollen som Addy og viser at hun fortsatt er en kvalitets-skuespiller, selv om det ser ut som om de store Hollywood rollene har bremset opp litt de siste årene.


Michael Rady er også et anerkjent navn, iallefall i Hallmark film universet. Han har vært innom fem julefilmer for Hallmark allerede. Han gjør også en god jobb i hovedrollen her som Hunter og har et godt samspill med Fonseca. 

 

Historien er underholdende og konseptet med at Addy verden er i sort/hvit fordi hun ikke ønsker seg jul er en morsom vri. Filmen kan jo på mange måter minne litt om Pleasantville fra 1998, bortsett fra at settingen er satt til julen. 

 

Det er jo også en litt grei avveksling at det i denne filmen er selve historien som er satt i fokus, og at det ikke er bare romantikk og «dame møter drømmemann» tematikk som det som oftest ellers er i Hallmark sine filmer. 

 

Det enste jeg ble litt skuffet over var slutten på filmen hvor jeg følte at det ble feiget ut litt og jeg skulle ønske de kunne forsøkt å dra avslutning av filmen i en annen retning, men her er jeg helt sikkert i mindretall. 

 

Filmen har bra med julestemning med både juletrær, snø, julemusikk, parader, og alt som hører julen til. 

 

Filmen er tilgjengelig på Hallmark Channel og på Philo.com sin streaming tjeneste for de som har tilgang til de kanalene. 

 

Det er vel sikkert en liten fordel å være som meg, og være glad i Sort/hvit filmer for å virkelig sette pris på filmen, da noen sikkert syntes konseptet er litt slitsomt. Men jeg likte denne filmen også overraskende godt og den var mye bedre enn jeg trodde den kom til å bli når jeg satt den på. 

 

En litt annerledes Hallmark julefilm dette her, som fungerer godt. Så for de som vil ha en koselig julefilm, med en litt annerledes historie og en artig gimmick er denne anbefalt.

Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar