04 desember 2021

Dag 04 –Santa and the Ice Cream Bunny 

 

 

 

 

 

 

Dagens film er den amerikanske filmen «Santa and the Ice Cream Bunny» fra 1972. Filmen er regissert av Richard Winer og har Jay Ripley, Shay Garner, Par Morrell og Bob O'Connell i hovedrollene. 

 

Synopsis: Jukenissen og hans slede setter seg fast i Florida, og nissen forteller da en gruppe barn fortellingen om Tommelise.

Trailer:


Santa And The Ice Cream Bunny er ikke en god film, tro det eller ei. Jeg er faktisk nesten usikker på om det kan kalles en film. Saken er den at regissør Richard Winer har i grunn kun laget en kort innledning og avslutning i denne filmen og ca 85% av spilletiden består heller av Barry Mahons Thumbelina fra 1970.


Skuespillet (om det kan kalles det) er rimelig horriblet og det er forstølig at 5 av de 7 skuespillerne i filmen aldri spilte i noen film etter dette. Bob O'Connell derimot som her spiller Mr. Digger spilte etter dette i godt over 20 filmer og har klassikere på merittlisten som «Dark Shadows» TV-serien og filmene «Madigan», «The Big Fix», «Sting II», Wise Guys» og «Outrageous Fortune» på Cven. 

 

Historien her er heller ikke virkelig det store. Starten på filmen føltes mer ut som en serie med hjemmevideroer filmet i 1970 og i tillegg får vi se akkurat de samme snuttene like etter men da i herlig slow motion. Det faktum at kulissene i filmen er rett og slett kuliser hjelper jo heller ikke på. Det er lagt absolutt null energi og penger i å få ting til å se ekte eller interessant ut. 

 

Det hjelper jo heller ikke på at hverken bilde eller lydkvaliteten her er det store, men man skal vel heller kanskje være «glad» for at filmen i det hele tatt eksistere og ikke har råtnet bort i en kjellerbod i Florida ett sted. 

 

Julestemning er det også veldig dårlig med her. Joda vi har noen alver og en julenisse, men Florida er ikke akkurat så veldig julete av seg for å si det sånn. I tillegg har man jo Thumbelina delen som ikke har noe som helst juletema i det hele tatt. Så med andre ord bortsett fra filmenes tittel og en nissedrakt er det ingen jul å finne her. 

 

Filmen ble spilt i i Pirates World. Som er en pirat-inspirert fornøyelsespark i Florida. Parken åpnet i 1967 og var populær frem til Disney World åpnet i Florida i 1971. Parken ble lagt ned i 1973 og denne filmen er fkatisk det siste som ble spilt inn her før den ble lagt ned. 

 

Det fantes også en annen utgave av filmen som ble vist på noen kinoer i USA. Da hadde Thumbelina delen blitt byttet ut med Jack And The Beanstalk fra 19709 (også den regisssert av Barry Mahon) og denne filmen er vist hakket bedre enn den vi har her. 

 

Santa and the Ice Cream Bunny har imponerende 1.3 som rating på imdb.com, noe som er det laveste jeg har sett der til nå. Filmen som ligger lavest på den offisielle Top 100 listen til IMDB (hvor man må ha fått minst 10 000 stemmer for å komme inn) er forøvrig den elendige Disaster Movie på 2,0. Så Santa And The Ice Cream Bunny ligger godt under der for å si det sånn. 

 

Filmen er tilgjengelig på Archive.org for de som har lyst til å se den (https://archive.org/details/SantaAndTheIceCreamBunny1972FullFilm)

Filmen har også kommet ut i en såkalt "Rifftrax utgave hvor Rifftrax gjengen ser filmen og har lagt på artige kommentarer. Mulig denne utgaven gjør den lettere å komme seg igjennom. Filmen har en spilletid på 96 minutter noe som er ALT ALT For langt for denne filmen. Jeg tror jeg fire ganger i løpet av filmen trykket på tidsanvisningen på DVD spilleren min for å se hvor lang tid som var igjen. Noe som aldri er et godt tegn.


Jeg er av den oppfatning av at man alltid skal gi en film en sjanse, selv om det ser ut til å være heller dårlige saker. Men jeg tenker at vi her kan si det sånn at jeg har sett filmen, slik at dere kan slippe.

Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar